Clevelandben folytatja Robert Griffin III

Csapatot talált magának a pár hete elküldött Robert Griffin III. A négy évvel ezelőtti Draft második pickje a Cleveland Browns csapatában folytatja a pályafutását.

Pár órája bejelentették, hogy kétéves, 15 millió dolláros szerződést kötöttek Griffin-el. A szerződés 6,75 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. RGIII a hírek szerint 7,5 millió dollárt kereshet az idei szezonban amely  tartalmazza a 3,5 millió dolláros aláírási bónuszát is.

"Nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy csatlakozik a Cleveland Browns-hoz. Tapasztalatot hoz a csapathoz. Fiatal, atletikus, tehetséges játékos aki igazán csak most kezdi meg a profi pályafutását. Neki is mint a csapat minden játékosának ki kell érdemelnie mindent. Versenyeznie kell a többi irányítóval és fejlesztenie kell az irányító sorunkon. Az egyik célom volt amikor elvállaltam a munkát. Ez egy kivételes hely amit kivételes emberekkel, játéksokkal akarunk megtölteni.

Griffin már a kiválasztása előtt sztárnak számított. A jövő legnagyobb reménységéért komoly árat fizetett a Washington Redskins. Megszerezték a 2012-es Draft második választásának jogát és ledraftolták a kiszemeltjüket. Az újonc szezont követően Andrew Luck-ot megelőzve megválasztották az Év újonc támadójátékosának.

A Draft második pickjét eredetileg a St. Louis Rams birtokolta és hatalmasat nyertek a választás eltradelésén. RG3-ért kapott pickekért (és a későbbi tradelésükkel) a Rams megszerezte Michael Brockers-t, Janoris Jenkins-t, Isaiah Pead-et, Rokevious Watkins-t, Alec Ogletree-t, Stedman Bailey-t, Zac Stacy-t és és Greg Robinson-t.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhattam a Dawg Pound-hoz és segíthetek valamit felépíteni Clevelandben. Hue edző miatt, Pep miatt és a nagyszerű meeting miatt. Én tényleg hiszek abban amit mondanak és nem csak nekem segíthetnek hanem segíthetnek győzni a csapatnak és tulajdonképpen ezért vagyunk itt. Nagyon izgatott vagyok a verseny miatt. Az életemben semmit sem kaptam meg egyszerűen, mindenért meg kellett küzdenem. Készen állok rá, hogy kimenjek és versenybe szálljak a srácokkal. 

RG3 újoncként bevezette csapatát a playoffba de a Seattle Seahawks elleni mérkőzésen minden tönkrement. RG3 megsérült de a Mike Shanahan vezette edzői stáb nem hozta le hanem pályán hagyta és az irányító még rosszabb állapotba került. A mérkőzés után megállapították, hogy RG3 kereszt és oldalszalagja is elszakadt.

Felépülése után visszatért de már meg sem tudta közelíteni az újonc szezonjában mutatott teljesítményét. Sebessége igencsak megkopott és nem tudott alkalmazkodni az új vezetőedző, Jay Gruden rendszeréhez. A visszatérő sérülések és az egyre gyengébb játéka miatt nem volt meglepő, hogy a Redskins végül megvált tőle.

Nem biztos, hogy új állomáshelyén rögtön az első mérkőzésén kezdő lesz de előbb-utóbb biztosan fel fog kerülni a neve a híres mezre. Tim Couch, Ty Detmer, Doug Pederson, Spergon Wynn, Kelly Holcomb, Jeff Garcia, Luke McCown, Trent Dilfer, Charlie Frye, Derek Anderson, Ken Dorsey, Brady Quinn, Bruce Gradkowski, Colt McCoy, Jake Delhomme, Seneca Wallace, Brandon Weeden, Thaddeus Lewis, Jason Campbell, Brian Hoyer, Johnny Manziel, Connor Shaw, Josh McCown és Austin Davis után RG3 lesz a 25. irányító.

Az "új" Browns neve összeforrr a sikertelenséggel. Nemrégiben valaki azt mondta, hogy a Drafton kiválasztott játékosok úgy tekintenek a Browns-ra mint a főiskolára/egyetemre. Lenyomjuk a négy évet aztán elmegyünk focizni.

Egy nagyon is reményteli vezetőedzővel rendelkező leírt csapat kapott egy leírt irányítót. 2006-ban a New Orleans Saints szerződtette a sérülések miatt leírt Drew Brees-t és Sean Payton irányításával egy igen jó kis csapat állt össze. Pár év múlva kiderül, hogy mire képes a Jackson - RG3 páros.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com, twitter.com)