Draft prospectek: Sheldon Rankins DT, Louisville

Kiváló védőkből idén nincs hiány. Defensive tackle-ről még nem volt szó, most itt van Sheldon Rankins.

Születésekor egy nappal lemaradt bolondok napjáról, hiszen 1994. április. 2-án látta meg a napvilágot a Georgia állambeli Covington városában. Középiskolában az Eastside High School tanulója volt, egyeteméül pedig a Louisville-t választotta.

Első két évében csak csereként jutott szóhoz, ebben a két esztendőben 22 szerelést és 4 sacket hozott össze. Junior évében következett a nagy áttörés, mikor 54 tackle-t (ebből 14,5 TFL), 9 sacket és némi meglepetésre 2 INT-t is szerzett. Utolsó szezonjára sem esett vissza, az 58 szerelés (13 TFL) és a 6 sack is kifejezetten jónak mondható.

Erősségek

Megvan az erőssége, hogy felvegye az "A lyukat", de a laterális gyorsasága is elegendő ahhoz, hogy összenyomja a zsebet. Nem adja fel, mindent belead, hogy utolérje a labdás embert. A Senior Bowlon a 1 vs 1 gyakorlatoknál szinte képtelenség volt őt blokkolni annyira gyors és erős volt. Remekül használta karját, hogy átverje ellenfelét. A 11 vs 11 feladatoknál is megállta a helyét, mindig tudta merre jár a labda, olvasni tudta a játékot és meg tudta csinálni a szerelést a backfielden. Méretéhez képest remekül vált irányt, kis területeken is komoly veszélyt tud kialakítani. 2015-ben a sérülések miatt többször is defensive endet kellett játszania, ő pedig ott is kiválóan helytállt. 4-3-ban és 3-4-ben is lehet jövője.

Gyengeségek

Továbbra is finomítania kell stílusán. Ugyan jól használja kezeit, de a pass rushing move-okat hatékonyabban kell alkalmaznia. Sokszor ő az utolsó ember aki megindul a snap után. Nem mindig van terve arra, hogy hogyan kívánja megállítani az ellenfelet. Néha túl magasan játszik. Az elvártnál kisebb, emiatt csúszhat a drafton. Az NFL-ben valószínűleg némi izmot próbálnak majd rápakolni, ami miatt veszíthet gyorsaságából.

Combine eredmények

40 yard: 5,03 s
Fekvenyomás: 28
Súlypontemelkedés: 34,5 inch
Helyből távolugrás: 118 inch
3 cone drill: 7,44 s
20 yard shuttle: 4,59 s

A profik közül Kawann Shorthoz és Aaron Donaldhoz hasonlítják, ez pedig jó előjel lehet. Csapatunk védelmi rendszerében leginkább a 3-tech DT lenne az ő pozíciója, gondolom nem kell mondanom, hogy ebből is hiány van. Persze a csillagok jelen állása szerint nem őt fogjuk választani 1/10-re, inkább az első kör végére várható. Ennek ellenére nagy potenciált látok benne, valamelyik csapat könnyen jól járhat vele.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu