Draft prospectek: Darron Lee LB, Ohio State

Egy ígéretes prospect következik Darron Lee személyében, aki a megoldást jelentheti sok csapat linebacker problémáira.

1994. október. 18-án született Chattanooga városában Tennessee-ben. Később New Albany-be költöztek, ahol a helyi középiskolában szerepelt mint irányító, elkapó, safety és visszahordó. Végzős évére már csak a QB és a S posztokra koncentrált. A focin kívül atlétikában is remekelt. A Rivals.com 3 csillagos prospectnek rangsorolta. Egyeteméül az Ohio State-t választotta.

2013-ban két mérkőzésen lépett pályára, majd sérülés miatt medical redshirttel kihagyta a szezon további részét. 2014-ben már linebackerként szerepelt és be is jött a váltás, hiszen 81 szerelést, 7,5 sacket és 2 interceptiont szorgoskodott össze. Az Alabama elleni Sugar Bowl győzelem után a mérkőzés legjobb védőjátékosának választották. Tavaly sem esett vissza a teljesíménye, 66 tackle mellett 4,5 sacket és egy INT-t gyűjtött be. Január. 2-án jelentette be twitteren, hogy jelentkezik a draftra.

Erősségek

Átlagon felüli sebesség és hatótáv. Át tud törni a LOS lyukain. Ugyan rendszeresebben kellene megtennie, de agresszíven tudja használni a kezeit és lerázni magáról a blokkokat. Nem kell nagy terület hozzá, hogy szerelni tudjon, kis magasságban, vállal támadja az ellenfelet. Könnyen fordul, coverage-ban is alkalmazható. Ahogyan statisztikái mutatják hatékony a blitzeknél is. Megfelelő felépítése van, amiért keményen dolgozott, hiszen a középiskola végén még 195 lb tömegű irányító volt. Több feladatkört is kapott, blitzelnie kellett, a futást megállítani és sokszor a slotelkapóval szemben állt fel. Az elmúlt két évben minden mérkőzésen pályára lépett és konzisztens teljesítményt nyújtott. A special teamnek rögtön az ásza lehet.

Gyengeségek

A pozícióhoz képest kissé karcsú felépítés, ráadásul nem is nagyon tud majd már izmot pakolni magára. Ugyan képes használni a karjait, de nem mindig van elég ereje hozzá, hogy leváljon a blokkokról. A támadó falemberek könnyen ki tudják kapcsolni a játékból, technikáján javítania kell még. Túlzottan agresszívvá tud válni, emiatt pedig képes rosszul megválasztani a szögeket. Változatosabban kell játszania és jobban megtervezni a mozgását blitzeléskor. El kell kerülnie a buta szabálytalanságokat. Mindössze két éve linebacker és még mindig tanulja a pozíciót.

Combine eredmények

Méretek: 6'1' és 232 lb
40 yard: 4,47 s
Fekvenyomás: 17
Súlypontemelkedés: 35 1/2 inch
Helyből távolugrás: 11'1"
3 cone drill: 7,12 s

Egy iszonyatosan jó atletikus képességekkel megáldott játékossal van dolgunk, akinek a stílusát roppant módon kedvelik a mai NFL-ben. Agresszív mentalitással játszik és több szerepkört is rá lehetett bízni az egyetemen, emiatt pedig különböző védelmi sémában is helyt állhat a profik között. Kellő önbizalma van a játékhoz és a versenyszellem is megvan benne. Ugyanakkor lehetne kicsit nagyobb méretű is és vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy blitzeknél mutatott hatékonysága megmarad-e. Biztosan szóba jön csapatunk első körös választásakor, azonban a hiányosságai miatt különösen fontos lesz megvizsgálni a játékát.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu