Draft prospectek: Vernon Hargreaves III CB, Florida

A conrerbackekről viszonylag kevés szó esik, azonban ott is találunk minőségi játékosokat. Az egyik ilyen Vernon Hargreaves, aki három erős éven van túl a Florida egyetemén.

A játékos 1995. június. 3-án született Tampában. A Wharton High School tanulójaként nemcsak fociban, hanem atlétikában is kiemelkedett. Maradva előbbinél a középiskola befejezése után részt vehetett a 2013-as Under Armour All-America Game-en, melyen a legjobb játékosnak választották. Egyeteméül a Floridát választotta.

Ott már freshmanként 10 mérkőzésen kezdett és 38 tackle-t, valamint 3 INT-t szorgoskodott össze. Másodévesként ismét 3, juniorként pedig 4 labdaszerzés fűződik a nevéhez. A statisztikánál azonban fontosabb, hogy mindhárom szezonjában SEC első csapatba választották, tavaly és azelőtt pedig All-American első csapatba is bekerült. Nem csoda hát, hogy utolsó évét kihagyva jelentkezett a draftra.

Erősségek

Könnyen kitűnik társai közül, hiszen gyorsaságban, egyensúlyban és a route-ok felismerésében is ott van a topon. Kivételes fizikai képességekkel rendelkezik, a blitzeknél is be tud segíteni. Felépítése megfelelő a pozícióhoz. Press coverage-nál jól ér hozzá az ellenfélhez, majd ügyesen vált át a coverage-ba. Jól olvassa le az irányítók mozgását a hosszú átadásoknál. Kisebb magasságát ellensúlyozza testkontrollja és időzítése a magas labdáknál. Átlagon felüli szem-kéz koordinációval és labdaérzékkel rendelkezik, melyeknek köszönhetően 10 interceptiont szerzett. Be tud segíteni a futásokba is, próbál leválni a blokkokról és a nagyobb testalkatú labdás játékost is megtámadja.

Gyengeségek

Lehetne kicsivel magasabb is, ez feltűnik néha a videókon. Időnként túl magasan próbálja szerelni a labdás ellenfelet, nem pedig a föld közelében. Túlzott agresszivitása miatt hajlamos rossz szögeket választani. Szemeivel túl sokáig figyeli a backfieldet.

Combine eredmények

Méretek: 5'10" és 204 lb
40 yard: 4,5 s
Fekvenyomás: 15
Súlypontemelkedés: 39 inch
Helyből távolugrás: 130 inch
20 yard shuttle: 3,98 s

Több jó cornerback is kijött már a Florida egyeteméről, például Joe Haden, vagy a csapatunk által újonnan leigazolt Janoris Jenkins. Utóbbi nagy pénzt kapott és a csapat rosterén van Dominique Rodgers-Cromartie is, gy a cornerback pozícióját nem szokták csapatunk needjeként emlegetni. Azonban azt se feledjük, hogy a mélység közel sem megfelelő, így szükség lesz még új játékosok érkezésére. Hargreaves-t valamelyest alulértékelik, nálam ő top 10-es tehetség, akinek a megszerzésén én biztosan elgondolkodnék ha elérhető lesz a 10-dik választáskor.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu