A Redskins 75 millió dollárért szerződtette Josh Norman-t

A Carolina Panthers korábban franchise taget tett az egyik legjobb védőjére Josh Norman-re de szerdán bejelentették, hogy visszavonták a játékosra rakott taget. A cornerback így azonnali hatállyal szabadügynökké vált és szabadon kiválaszthatta a következő csapatát.

Érdeklődőből pedig nem volt hiány a hírek szerint nyolc-tíz csapat is szívesen a rosterén látta volna a csapat nélkül maradt játékost. A hírek szerint Drew Brees még fizetéscsökkentésbe is belement volna csak, hogy a New Orleans Saints megszerezze a védőt. A két legnagyobb érdeklődő a San Francisco 49ers és a Washington Redskins volt és utóbbi csapatnak sikerült is megszereznie a játékost.

Tegnap bejelentették, hogy a Redskins ötéves, 75 millió dolláros szerződést kötött Norman-el. A szerződés 50 millió dollárnyi garantált kerestet tartalmaz. Az évi 15 millió dolláros szerződéssel Norman lett a liga legjobban fizettet cornerbackje. A lista élén korábban Darrelle Revis (14.024M), Patrick Robinson (14.10M) és Richard Sherman (14M) állt.

Norman-t a 2012-es Draft ötödik körében választotta ki a Redskins. Egész jó újonc évet futott és a második előszezon nagyon jól sikerült számára de valamiért csak kiegészítőembernek számított a második szezonjában.

A harmadik szezonjában már megmutatta, hogy mire is képes igazából de az igazi áttörést a tavalyi szezon hozta meg a számára. 56 tackle, 19 levédekezett passz és 4 interception. Beválasztották a Pro Bowl és az All-Pro első keretébe.

A Redskins nem teketóriázott Norman-el, a játékos csak pénteken találkozott a csapat vezetőségével és rögtön alá is írták a rekordszerződést. Nagy igazolás ez a general manager Scot McCloughan számára de egyben igen rizikós is. Az aláírás előtt csak 11.68 millió dollár szabad helyük volt a fizetési sapkájukban így jónéhány átalakítást végre kell majd hajtani Norman érkezése miatt.

A védő érkezésével most megoldódtak a cornerback problémák. A Redskins Draft megfigyeltjei között szerepelt Eli Apple, Mackensie Alexander és Kendall Fuller is de most már biztosan nem fog cornerback érkezni az első körökben.

Norman mellett ott van a depth charton Bashaud Breeland, Will Blackmon, Quinton Dunbar, Greg Toler, Deshazor Everett és Chris Culliver is visszatér a keresztszalag sérüléséből. Bőven van kiből válogatni bár Norman magas fizetése miatt könnyen elképzelhető, hogy a felsoroltakból valakinek távoznia kell majd.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com)