Visszavonul a Seattle Seahawks tavalyi szezonban súlyosan megsérült elkapója

Véget ért Ricardo Lockette NFL-es pályafutása. A Seattle Seahawks elkapója szerda este bejelentette, hogy a tavalyi szezonban elszenvedett súlyos nyaksérülése miatt felhagy a profi futballal.

Az elkapó a tavalyi szezon nyolcadik játékhetében, a Dallas Cowboys elleni alapszakasz mérkőzés egyik visszahordásánál sérült meg. Keményen beleszállt a Cowboys strong safetyje Jeff Heath.

Lockette az ütközést követően a földön maradt és csak hosszú ápolást követően, nyakmerevítővel és hordágyon hagyta el a pályát. Az orvosok véleménye szerint ha megpróbált volna felkelni abba bele is halhatott volna.

Az elkapó nyaka súlyosan megsérült (sérültek a szalagok), a kórházba szállítást követően azonnal megműtötték és az előzetes hírek arról szóltak, hogy Lockette teljesen fel fog épülni a sérüléséből.

"Nehéz nap ez a számomra de nem akarom, hogy bárki is szomorú legyen. Ti vagytok a testvéreim. " - kezdte sajtótájékozatóját Lockette.

Mára azonban bebizonyosodott az ellenkezője. Az elkapó az eset óta nem tudja forgatni a fejét sőt nagy esély van rá, hogy soha többet nem fog úgy mozogni a nyaka ahogyan a sérülése előtt.

Lockette indult a 2011-es Drafton de egyetlen csapat sem választotta ki. Drafolatlan szabadügynökként a Seahawks szerződtette. Az alapszakasz kezdete előtt a gyakorlócsapatba került. A szezon vége előtt visszakerült az aktív keretbe és a decemberben bemutatkozott az NFL-ben.

"Az utóbbi években olyan volt számomra mint egy apa. A megfelelő irányba vezetett minket. Ez egy család!" - emlékezett meg Pete Carroll vezetőedzőről.

A következő két évben megjárta a San Francisco 49ers és a Chicago Bears csapatát de egyik állomáshelyén sem lépett pályára alapszakasz mérkőzésen. 2013 októberében visszatért Seattle-be.

Pályafutása során főként a speciális egységben számítottak a szolgálataira. Elkapóként 22 elkapásból 451 elkapott yardot és 4 elkapott touchdownt szerzett. Háromszoros NFC bajnoknak és egyszeres Super Bowl győztesnek mondhatja magát.

(nfl.com, Fotó: seahawks.com, king5.com)