Richard Sherman reménykedik Marshawn Lynch visszatérésében

A Seattle Seahawks korábbi running backje Marshawn Lynch a tőle megszokott laza stílusban, az idei Super Bowl közben a Twitteren bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. Kicsit túlzás a bejelenteni szót használni ugyanis mindezt egy képpel tette meg.

A "visszavonulási képet" nem követte egy ilyenkor megszokott hivatalos bejelentés vagy sajtótájékoztató sem. Bár Lynch esetében egy sajtótájékoztatónak nem lett volna értelme. A "Visszavonultam szóval nem tudnak megbüntetni" mondat öt percnyi ismételgetése felesleges lett volna.

A Seahawks vezetősége nemrégiben tartalék/visszavonult listára tette Lynch-et amivel tulajdonképpen fel is lélegeztek mert felszabadították a running back által elfoglalt helyet az idei fizetési sapkában. A visszavonulása miatt"csak" 5 millió dollár halott összeg maradt utána.

Valószínűleg a hivatalos bejelentés elmaradása és a futó kiváló ismerete miatt korábbi csapattársa Richard Sherman még mindig reménykedik Lynch visszatérésében.

"Nyilvánvalóan teljesen más nélküle hívni a játékokat. Van egy kis tapasztalatunk a tavalyi évről. A tavalyi szezon nagy részében nélküle kellett játszanunk. Bizonyos aspektusban már felkészültünk erre a helyzetre. De igazából soha nem akarsz felkészülni erre a helyzetre. Reménykedsz, hogy vissza fog térni. Mélyen legbelül bízol benne, hogy visszatér és még egy évet játszik. De semmivel sem tartozik nekünk. Már mindent megadott. Mindent beleadott a játékba amit csak kértünk tőle." - nyilatkozott Sherman.

A hírek szerint a Seahawks vezetősége nem akart nyomás helyezni Lynch-re és szabadon dönthetett a jövőjéről. Igazából nem volt rajtuk nyomás mert Thomas Rawls kitűnő újonc szezont produkált és nagyszerűen helyettesítette a tavalyi szezonban sérüléssel bajlódó Lynch-et.

Rawls mellett pedig ott van a visszatérő Christine Michael (54 kísérlet, 243 futott yard, 4.5 yardos átlag) is aki jól teljesített tartalékfutóként. A Drafton pedig kiválasztottak három futót, C.J. Prosise, Alex Collins és Zac Brooks személyében így a vezetőség felkészült a Lynch nélküli szezonra és nagy valószínűség szerint Sherman-el ellentétben Ők egyáltalán nem reménykednek "Beast Mode" visszatérésében.

(nfl.com, Fotó: seahawks.com, obsew.com, pro32.ap.org)