A Bengals running backje 15.5 millió dollárért hosszabbított

A Cincinnati Bengals biztosra ment és még az offseasonban meghosszabbította a jövőre szabadügynökké váló Giovani Bernard szerződését. A running back hároméves, 15.5 millió dolláros szerződést kötött a csapatával.

Bernard-ot a 2013-as Draft második körében választotta ki a Bengals így idén lép újoncszerződésének utolsó évébe amelyben 1.07 millió dollárt fog keresni. A jelenleg 24 éves játékos így 2019-ig rendelkezik érvényes profi szerződéssel.

A futó nagyon fontos a sikeres Bengals offense szempontjából mert nem csak a földön hanem a levegőben is szorgosan termeli a yardokat. Bernard nem az az igásló típus akit az egész mérkőzés folyamán pályán lehet tartani de megkérdőjelezhetetlen fontossággal bír.

Az NFL eltöltött három szezonja alatt 492 futásból 2.105 futott yardot és 12 futott TD-t szerzett míg a levegőben 148 elkapásból 1.335 elkapott yardot szerzett. A tavalyi volt pályafutása legjobb szezonja és Jeremy Hill visszaesése miatt még nagyobb szerepet kaphat az idei szezonban.

Annak ellenére, hogy running backről beszélünk mégiscsak a passzjáték szempontjából élvezett prioritással Bernard hosszútávú megtartása. A szabadügynökpiacon A.J. Green mellől távozott Mohamed Sanu és Marvin Jones is míg a piacról Brandon LaFell, a Draftról Tyler Boyd és Cody Core érkezett.

(nfl.com, Fotó: likesucces.com)