Eagles edzőtábori hírek

Július 25-én hétfőn megkezdődött az idei edzőtábor, ami biztos jele annak, hogy lassan, de közeledik a futball szezon kezdete.

Továbbra is a csapat központjában, a NovaCare Complex-ben tartják az edzéseket, és nem tértek vissza a Lehigh Egyetemre, ahol Andy Reid idejében folyt az edzőtábor.

Az első napok még az újoncokról szóltak, mivel néhány kivétellel (például az irányítók) a veteránoknak csak július 27-én kellett jelentkeznie. Nézzük milyen fejlemények voltak az elmúlt napokban. 

  • Láthatóan máshogy folynak az edzések, mint Chip Kelly idején. A snap-szám maximalizálás helyett lassabb tempóban edzenek, és ha kell Pederson főedző megszakítja a játékot, ha el kell magyarázni valamit. A Kelly-féle edzések alatt jellemző zene nem szűnt meg, de a hangerőt lejjebb tekerték.
  • Ahogy várható volt, leginkább Sam Bradford vitte a prímet az irányítók között. Bár volt gyengébb napja, de ő tűnik eddig a legkiegyensúlyozottabbnak. Főleg rövid és közepes passzokkal operált, ahogy azt megszokhattuk tőle. Ezeket továbbra is nagy hatékonysággal teljesíti. A hosszú passzoknál sem okozott meglepetést, eleve kevésszer próbálkozik és nem nagy sikerrel. Chase Daniel igazi backupként kevés lélegzetelállító passzt ereszt meg, de nem is hibázott nagyokat. Mélyebbre passzokkal bátrabban próbálkozik Bradfordnál. Carson Wentz láthatóan előrelépett a minicamp óta. Kevesebb a pontatlan passza, kezdi megszokni a rendszert és a tempót. Bár korántsem hibátlan, de egy-egy passznál időről megmutatta, miért draftolta a csapat az első körben. Hosszú passzokkal jóval gyakrabban próbálkozik az előző két irányítónál, és látszik, hogy könnyedebben ereszti el a hosszú labdákat társainál. Az újonc Marcus Johnsont és Paul Turnert is tökéletes mély labdákkal találta meg. A teljes csapatos edzésen pedig Josh Huffot kínálta meg egy 50 yardos passzal.
  • Az újonc elkapók (Paul Turner, Xavier Rush, Hunter Sharp, Marcus Johnson, Cayleb Jones) közül senki sem tudott igazán kiemelkedni. Mindannyian küzdöttek az elejtett labdákkal, ami sajnálatos, mert ezen a területen (is) szükség lenne komoly előrelépésre tavalyhoz képest. A legjobb talán a volt oregoni, futóként és elkapóként is használható Byron Marshall volt.
  • A veterán elkapók sem spóroltak az elejtett labdákkal, szinte mindenkinek volt elejtett passza, beleértve Ertzet és Celeket is. A legjobbnak ebből a szempontból most Nelson Agholor és Reuben Randle bizonyult, ők nem engedtek ki egy labdát sem. Mellettük Matthews és Burton mutattak még szép dolgokat.
  • A cornerbackek között nagy küzdelem várható a nyitva álló helyekért, és szerencsére köztük vannak olyanok, akik pozitív értelemben hallattak magukról. A 7. körben draftolt újonc, Jalen Mills eddig az edzőtábor legnagyobb felfedezettje. Nem telt el nap anélkül, hogy az LSU-ról érkezett játékos ne ütött volna el passzokat, és még a tapasztalt irányítók és elkapók dolgát is megnehezítette. Mellette Blake Countess, és a CFL-ből érkező corner Aaron Grymes is kitűnt néhány jó megmozdulással.

A bejegyzés folytatásáért kattints: IDE!

Forrás:

FlyEagles.hu

philly.blog.hu

 

Címkék: edzőtábor, phil