A Cardinals egyéves hosszabbítást kötött az irányítójával és a legjobb elkapójával

Az Arizona Cardinals további egy évig stabilizálta az offensét. A csapat vezetősége egy évvel meghosszabbította irányítójának Carson Palmer-nek és legjobb elkapójuk Larry Fitzgerald-nak szerződését.

Palmer plusz éve 24.35 millió dollárjába kerül a Cardinals-nak. A szerződés 6.75 millió dollár garantált kerestet tartalmaz. A következő két szezonban az irányító teljes keresete garantáltnak minősül. Az idei szezonban 13.5 millió dollárt, jövőre pedig 7.35 millió dollárt fog keresni.

Az irányító három éve érkezett az Oakland Raiders csapatától és a Cardinals Kurt Warner távozása után ismét megtalálta a csapat stabil kezdőirányítóját. A jelenleg 36 éves irányító a tavalyi szezonban MVP formát nyújtott és a mostani hosszabbítással nyugodtabban várhatja az idei szezon kezdetét.

Palmer mellett legjobb célpontjával is hosszabbított a Cardianls. Fitzgerald a plusz egy évre 11 millió dolláros szerződést kapott ami a tavalyi szezonja után egyáltalán nem meglepő.

Fitzgerald a tavalyi alapszakaszt megelőző három évben nem tudta átlépni az 1.000 elkapott yardot amire ezt megelőzően csak 2 alkalommal volt példa a pályafutása során. Tavaly viszont Palmer legmegbízhatóbb célpontja volt, 109 (pályafutása legjobbja) elkapásából 1.215 elkapott yardot szerzett.

Palmer mellett Fitzgerald-nak is nagy szerepe volt benne, hogy a Cardinals egészen a Főcsoportdöntőig menetelt a tavalyi szezonban. Mindezt felértékeli, hogy a pálya széléről bekerült középre de az új szerepkörében is remekül megállta a helyét.

(nlf.com, Fotó: thesportsquotient.com)