Hatszoros Pro Bowl-er játékost szerződtetett a Seahawks

A Seattle Seahawks tegnap bejelentette, hogy szerződtette a szabadügyök guardot Jahri Evans-t. A New Orleans Saints korábbi támadófalemberével egyéves szerződést kötött az új csapata. A játékos érkezése miatt elküldték az ugyancsak guard poszton szereplő Kona Schwenke-t.

Az teljesen biztos, hogy Russell Wilson nagy örül a guard érkezésének mert az offseasonban igencsak felforgatták a Seahawks támadófalát. Az offensive lineból távozott a tackle Russell Okung, a guard J.R. Sweezy és a tackle Alvin Bailey is.

A fejetlenséget jól megmutatja, hogy a pénteki edzésen az idei szezonban szerződtetett tackle J'Marcus Webb csak a második és harmadik csapattal edzett míg a draftolatlan korábbi kosárlabdázó George Fant gyakorolt együtt az első csapattal.

Evans személyében egy igazán rutinos falember érkezett a csapathoz. Csak összehasonlításképpen Evans 153 alkalommal volt kezdő az NFL-ben míg a jelenlegi Seahawks offensive line többi tagja összesen csak 136 alkalommal kezdett a profi ligában.

Evans-t a 2006-os Draft negyedik körében választotta ki a jelenleg 33 éves falembert aki a Saints elnyűhetetlen játékosává vált. A tavalyi szezonig csak két mérkőzést hagyott ki de az utóbbi években gyengébben teljesített és már a sérülések sem kerülték el.

Tízéves pályafutása során hatszor bekerült a Pro Bowl és négy alkalommal az All-Pro keretbe is. A Saints-től a magas fizetése miatt kellett távoznia de ebben az átalakult offense falban fontos szerepe lesz az idei szezonban.

(nfl.com, Fotó: seahawks.com)