Robert Griffin III lesz a Cleveland Browns kezdőirányítója

Robert Griffin III visszatért a depth chart élére. A korábbi 1/2-es irányító utoljára a 2014-es szezon végén foglalta el ezt az előkelő helyet így biztossá vált, hogy a pénteki Green Bay Packers elleni első előszezon mérkőzésen RG3 lesz a csapat kezdőirányítója.

"Itt az idő. Robert kiérdemelte a jogot, hogy a Cleveland Browns kezdőirányítójának nevezhesse magát. Amióta márciusban szerződtettük Robert-et minden cselekedetével kinyilvánította, hogy megtesz mindent amit kérünk tőle, hogy kiérdemelje ezt a posztot. Az itt töltött idő alatt kiérdemelte a csapattársak, az edzői stáb és az egész szervezet tiszteletét ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a támadósor és az egész csapat vezére legyen." - szerepelt Hue Jackson mai nyilatkozatában.

Jackson vezetőedző nem siette el a döntést de tartotta a szavát, miszerint az idő előrehaladtával az edzőpályán nyújtott teljesítmény alapján fogja kinevezni a kezdőirányítóját. A poszt elnyeréséhez RG3-nak le kellett győznie Austin Davis-t és Cody Kessler-t de igazán reális eséllyel csak Josh McCown-al volt versenyben.

"Pep Hamilton offensive koordinátor kiemelkedő munkát végzett a játékosokkal és jelen pillanatban, véleményem szerint a legjobb pillanatban meghozhatjuk a döntésünket amivel a legjobban felkészülhetünk az alapszakaszra. Most Robert-nek kell megmutatnia a szurkolók és az egész szervezet számára, hogy jó döntést hoztunk."- folytatta Jackson.

Új vezetőedzővel, új edzői stábbal és új kezdőirányítóval vág neki a szezonnak az a franchise akinek neve az újjáalakulása óta tulajdonképpen összeforrt a sikertelenséggel. Mindent egybevetve talán ez a legjobb hely, hogy RG3 helyes útra terelje a "haldokló" pályafutását.

És igaz, hogy "csak" előszezon mérkőzésről beszélünk de új névvel fog bővülni az a bizonyos legendás Browns mez. Tim Couch, Ty Detmer, Doug Pederson, Spergon Wynn, Kelly Holcomb, Jeff Garcia, Luke McCown, Trent Dilfer, Charlie Frye, Derek Anderson, Ken Dorsey, Brady Quinn, Bruce Gradkowski, Colt McCoy, Jake Delhomme, Seneca Wallace, Brandon Weeden, Thaddeus Lewis, Jason Campbell, Brian Hoyer, Johnny Manziel, Connor Shaw, Josh McCown és Austin Davis után RG3 lesz a 25. irányító.

(nfl.com, Fotó: inusanews.com, bleacherreport.com)