10 mérkőzéses eltiltást kaphat az Eagles támadófalembere

A Philadelphia Eagles az idei szezon nagy részére elveszítheti a legjobb támadófalemberét. A liga tegnap bejelentette, hogy tiltott szerzek használata miatt 10 mérkőzéses eltiltást kaphat az offensive tackle Lane Johnson.

A játékos a súlyos büntetést azért kapta mert visszaesőnek számít. Tiltott szerek használata miatt a 2014-es szezon első négy mérkőzését is kihagyta eltiltás miatt.

A támadófalember fellebbezett az ítélet ellen de Philadelphiában fel kell készülni rá, hogy a szezon jelentős részében nélkülözniük kell a legjobb falemberüket. Johnson visszatérésééig Dennis Kelly vagy az újonc Halapoulivaati Vaitai lehet a kezdő jobb oldali tackle.

Johnson a tavalyi alapszakasz egyik legjobb támadófalembere volt, különösen a futójáték támogatásánál remekelt. A futójátékok értékelésénél a liga második legjobbja volt, 84 futás ment mellette és 4.55 yardot átlagoltak a running backek.

A jó teljesítménynek köszönhetően a 2013-as Draft negyedik választottja idén januárban hatéves, 66.1 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. A szerződés 35.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és egybehangzó hírek szerint az egész garantált tartalomról lemondhat az eltiltás érvénybe lépése esetén.

Továbbá tiltott szerek használata miatt ez már Johnson második eltiltása lehet és ha harmadjára is megbukik akkor akár 24 hónapos eltiltással is kiróhatnak rá. A kétéves kihagyással pedig nagy valószínűség szerint véget érne az NFL-es pályafutása.

(nfl.com, Fotó: csnphilly.com)