Philadelphiában kerül megrendezésre a 2017-es NFL Draft

Az NFL Draft helyszíne a Szeles városból átkerül a Testvéri Szeretet városába. Roger Goodell NFL Commissioner és Jim Kenney polgármestere ma bejelentette, hogy a jövő évi NFL Draft-nak Philadelphia városa adhat majd otthont.

A 2017-es NFL Draft jövő április 27.-29.-én kerül megrendezésre. Az utóbbi időben elég sűrűn váltogatják a városokat mert négy év alatt ez lesz a Draft harmadik helyszíne.

2013-ban New York, tavaly és idén pedig Chicago adott otthont a játékosbörzének. Korábban nem sűrűn változtattak a helyszínen mert New York 50 éven keresztül rendezhette meg a játékosbörzét. Philadelphia legutóbb 1961-ben adott otthont a játékosbörzének de az első NFL Draft-ot is itt rendezték meg 1936-ban.

"Philadelphia egy szenvedélyes futball város amely kitűnő hátteret és atmoszférát fog szolgáltatni a rajongók és a Drafton résztvevő fiatal játékosok számára. Jeffrey Lurie tulajdonos az egész kiválasztási folyamat során erős szószólója és támogatója volt, hogy Philadelphia városa rendezhesse meg a jövő évi NFL Draft-ot."- modnta Goodell.

Április végén az szurkolók tekintete a Draftot rendező városra szegeződik és sokan nem csak a tévében hanem a helyszínről követik figyelemmel a játékosbörzét. A felmérések szerint idén 225 ezer, tavaly pedig 200 ezer szurkoló volt a helyszínen. A Draftot most már fesztiválhangulat öleli körbe így a turizmus szempontjával is kiemelt fontossággal bír a rendező város számára.

A tervek szerint itt nem fognak megállni és a következő években is különböző városokban fogják megrendezni a játékosbörzét. 2018-ban Dallas pályázik nagy eséllyel és 2019-ben, 2020-ban vagy 2021-ben Green Bay rendezné meg a Draft-ot. A két város mellett szívesen lenne házigazda Denver, Chicago, Los Angeles, Jacksonville, Canton, Pittsburgh és Atlanta városa is.

nfl.com, Fotó: twitter.com