Átalakították Colin Kaepernick szerződését

Mozgalmasra sikerült Colin Kaepernick hete. Kedden bejelentették, hogy a 49ers irányítót cserél és a hétvégén már Ő fogja irányítani a csapatot. Ezt követően pedig, ma hajnalban bejelentették, hogy átalakították az irányító szerződését.

A fő változtatás, hogy a sérülés esetén garantált 14.5 millió dolláros tételt kivették a szerződésből. Cserébe Kaepernick kapott egy menekülési opciót, a szezon végén szabadon eldöntheti, hogy kilép-e a szerződéséből vagy San Franciscoban folytatja.

Az irányító korábbi szerződése 2020-ig volt érvényes de az eredeti felépítés és persze a mostani átalakítás miatt az utolsó három szezont opcionálisnak tekinthetjük. Gyakorlati szempontból Kaepernick csak kétéves szerződéssel rendelkezik.

Az idei szezonra 11.9 millió (garantált) dollár üti Kaepernick markát ami finoman szólva is remek kereset egy tartalékirányító számára. Blaine Gabbert egyáltalán nem volt meggyőző de a vezetőség nem merte becserélni Colin-t mert egy sérülés esetén 14.5 millió dollárt kifizethettek volna neki jövőre.

A kitétel eltörlése miatt most már nyugodtan be lehet rakni a kezdőbe és a vezetőségnek nem kell aggódnia. Ha jól megy majd neki és nyernek azzal mindenki nyer ha pedig nem jön be a váltás akkor Colin vagy magától elsétál vagy pedig elküldik.

Ha az elküldése mellett döntenek akkor jövőre 14.4, két év múlva pedig 17.4 millió dollár szabadul fel a fizetési sapkából úgy, hogy csak 4.9 és 2.46 millió dollár halott összeg maradna utána. Az utolsó két szezont egyetlen cent halott sem terhelné a felszabaduló 19.2 és 21.4 millió dollárral szemben.

A másik oldalt nézve Kaepernick is nyert mert végre nem az oldalvonal mellől kell végigkövetnie az idei szezont. Ha nem akar maradni lelép és tartalék lesz bárhol máshol de ha a pár évvel ezelőtti formáját hozza akkor akár kezdőirányítónak is elszerződhet egy másik csapathoz.

Nem tudni mit hoz a jövő de a jelek szerint nem igazán ragaszkodnak egymáshoz a felek.

(nfl.com, Fotó: 49erswebzone.cinesport.com)