Ha így haladnak kinyírják az NFL-ből az élvezetet

Az NFL, azaz a No Fun League National Football League akár nagyon rosszul is járhat azzal, ha tovább szigorít a már most néha nevetséges szabályain.

Most csak legutóbbi Vikings vonatkozású dologgal fogok példálózni, de számtalan ilyen van. Jerick McKinnon, mikor a Giants ellen TD-ért el bemutatott egy egyszerű pontszerzés ünneplést, melynek az eredménye, hogy befizethet az NFL kasszájába 12 ezer dollárt. Nem nevetséges. Mi is volt? McKinnon előbb bemutatta, hogy alszik, majd egyet taposott a bal lábával a jobbkezét pedig felemelte. Ennyi.

Kezd már nevetségessé válni Goodell ámokfutása a ligában, valaki ennek gátat szabhatna már.

Az ESPN-en egyébként nagyon jól összegezték a dolgot, ahol bemutatták, hogy a golf, igen a golf mérkőzéseken is nagyobb a hangulat, mint egy NFL találkozón. A játékosoknak nem lehet örülni a pontszerzés után, nem lehet semmi csinálni, mert jön a súlyos büntetés.

Következő dolog, ami mostantól fenyegeti a csapatokat.

Az NFL bejelentette, hogy a csapatok semmilyen videóanyagot, gif-et és stadionon belül felvételt vagy facebook-al közvetített élő adást nem tehetnek közzé a meccsről facebook-on, twitter-en, pinterest-en és egyéb közösségi média oldalaikon, mert nagy pénzbüntetést fognak kapni.

Első körben 25 ezer, második körben 50 ezer, majd harmadik figyelmeztetésre 100 ezer dollárt kell a csapatoknak szintén a pártkasszába befizetni.

Erre a liga szerint azért van szükség, hogy ellenőrizni tudják, ki és mit tesz fel az internetre, továbbá hogy az elterjedések kontrollálhatók legyenek.

Ez is egy újabb lépés, hogy hasonlóan unalmas legyen ez a sportág, mint az F1. Elnézést minden F1 fanatikustól, de az is nevetséges, ami ott folyik, teljesen megölik az érdeklődést a sport iránt. Bár végül is a vasárnapi ebéd után kiváló alvóprogramnak tartom. A rajtot még megnézzük, majd az himnuszokra a végén pedig felkelünk.

Remélhetőleg nem az lesz a következő lépés, hogy korlátozzák a hozzáférést az USA területén kívül, azaz bevezetik az összes NFL tartalomra a geo-blocking-ot, azért az betenne annak, hogy a ligát nemzetközileg és népszerűsítsék. Bár talán ők sem annyira elvetemültek, igaz mit lehet azt tudni mi jár a fejükben.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com