Mike Sullivan az offense-ről

Nem úgy szerepelnek a támadóink ahogy előzetesen vártuk, egyedül az első héten klappolt minden, azóta folyamatos hibákkal szembesülünk. Vezetőedzőként Ben McAdoo sokkal jobban a saját képére formálhatta ezt az offense-t, de ott van Mike Sullivan is, akinek szintén vannak elképzelései. A következőket mondta az OC a 'mi a rossz az offense-ben' kérdésre:

"Kétségtelenül csalódást keltően játszottunk és ennek több bonyolult oka van. Elsőként hozzá kell tenni, hogy elég erős, jó sémájú védelmekkel játszottunk. Másodsorban ami igazán rajtunk állt, hogy mindig volt egy-egy elem ami épp hiányzott a sikerhez. Például jó volt a védelem és az esély is meglett volna a játékra, de mégsem repült a passz. Máskor hiába repült a labda, az útvonal nem volt megfelelő. Máskor a büntetés akadályozott meg minket az előrehaladásban. Ezekkel a sok apró hibákkal nem tudtunk olyan konzisztensek lenni mint szerettünk volna."

Mint minden offense, úgy a miénk is nagyban függ az irányítónktól, Eli Manningtől, így erre is kitért Sullivan:

"Mindig kiemelt figyelmet fordítunk a videózásra. Mit csináltunk rosszul, miért csináltuk rosszul, mi az amit befolyásolni tud az irányító és mi az amit nem. Régóta együtt dolgozunk, ezekről hosszasan elbeszélgetünk és mindenki nyíltan elmondja a véleményét. Megpróbáljuk összerakni a puzzle-t, levonjuk a szükséges következtetéseket és megnézzük hogyan tudnánk jobbak lenni. Keddig foglalkoztunk az előző mérkőzéssel, most már csak a Baltimore-ra koncentrálunk."

Offensive coordinatorunk azt is elmondta Manningről, hogy úgy érzi sok van még benne és az eddigi eredményei önmagáért beszélnek. Ugyan néhányszor hibázott idén, de az edzéseken magabiztosan mozgott és nem látják akadályát annak, hogy jól szerepeljen vasárnap. Viszont nemcsak Eli-nak, hanem a teljes offense-nek jobban kell játszania és már nem lehet kifogás az ellenfél védelmének az erőssége sem. Láthatunk majd kis változást is, megpróbálják többet rotálni az elkapók pozícióját. Eddig legfőképp Sterling Shepard szerepelt a slotban, de láthatjuk ott Beckhamet és Cruzt is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: nydailynews.com