A Seahawks is elküldte a korábbi elsőkörös running backet

A Seattle Seahawks elküldte running backjét C.J. Spiller-t. A korábbi elsőkörös futó elküldésével párhuzamosan újraszerződtették a fullback Will Tukuafu-t.

Az újonc C.J. Prosise felépülése után már nem maradt hely Spiller számára ami komoly kritika mert a fiatal játékos eddig -2 futott yardot és 30 elkapott yardot szerzett az NFL-ben.

Ez finoman szólva sem jó hír Spiller számára mert az idei szezonban a Seahawks előtt már a New Orleans Saints is lemondott a szolgálatairól. A Seahawks-nál eltöltött ideje alatt 3 futókísérletből, 9 futott yardot, 5 elkapásból, 43 elkapott yardot és 1 elkapott TD szerzett.

Ilyen rövid időn belüli két elküldés pedig felmerül a kérdés, hogy mi lesz a futó pályafutásával pedig igazán jól indult a profi pályafutása.

A Clemson Tiger játékosaként kitűnően teljesített így a 2010-es Draft első körének kilencedik helyén kiválasztotta a Buffalo Bills csapata de a sérülések miatt nem tudta befutni azt a karriert amit előzetesen neki jósoltak.

A Bills játékosaként Fred Jackson társaként termelgette a yardokat de igazán soha sem tudta egyértelműen maga mögé utasítani a csapattársát. Csak két szezonban volt több mint 200 futókísérlete és csak egyetlen szezonban tudta átlépni az 1.000 futott yardot.

Spiller legjobb, 2010-es szezonjában 1.244 futott yardot, 6 futott touchdownt, 459 elkapott yardot és 2 elkapott TD-t szerzett. 2014-es utolsó Bills-es szezonjában kulcscsontsérülés miatt csak 9 mérkőzésen tudott pályára lépni és tavalyi márciusban szabadügynökként csatlakozott a Saints-hez.

Spiller négyéves, 18 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. A szerződés 9 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmazott. A szakértők véleménye szerint Spiller nem is köthetett volna ki jobb helyen, Sean Payton rendszerében visszatalálhatna a 2012-es formájához. Ugyanolyan teljesítményt vártak tőle a Saints offensében mint Reggie Bush-tól, Darren Sproles-tól vagy Pierre Thomas-tól a korábbiakban.

Hát ez finoman szólva sem jött össze. A tavalyi szezonban mindössze 36 futókísérlete volt, 112 futott yard, 0 futott TD, 239 elkapott yard és 2 elkapott szerepel a neve mellett. Végül a tavalyi szezont sérültlistán fejezte be.

Visszatért a sérülés után, új csapathoz került de az idei szezonban csak 2 tétmérkőzést kapott. Ezek után nem lehet megjósolni, hogy mi várhat még rá az NFL-ben.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)