Rivera támogatja Newton-t

Az irányító Cam Newton már nem tartotta magában vasárnap azt az érzést, hogy eltérő módon bíráskodnak vele szemben a játékvezetők, amikor szabálytalankodnak vele szemben.

Ugyanezt a nézetet vallja a vezetőedzője is és ezt Ron Rivera már kifejtette zárt ajtók mögött jóval Newton nyilatkozata előtt is.

"Ez olyasmi, amin dolgozom minden héten, őszintén. Nem beszélünk róla, mert rám a ligára és a csapatra tartozik." mondta Rivera. "Ez olyasmi, ami kapott egy kis nyilvánosságot a nyilatkozatai miatt és Cam-nek igaza van. 100 százalékig támogatom őt ebben és remélhetőleg helyesbíteni és javítani fogják."

Newton, aki többnyire nyugodt maradt ebben a témában, amikor több szabálytalan találatot is kapott a szezonnyitón, úgy érezte, hogy fel kell szólalnia vasárnap, miután a Cardinals defensive tackle-je, Calais Campbell túl alacsonyan vitt be egy találatot a zsebben, amit az egész világ láthatott. A Cardinals szerencsés volt, nem kaptak büntetést, Newton pedig azt mondta, szerencsésnek érzi magát, hogy nem szakadt el a térdszalagja.

Rivera azt mondta, ő is mérges volt a legújabb hiba miatt, de hisz abban, hogy ilyen helyzetben a racionális párbeszéd hatékonyabb lesz, mint az érzelmi kitörések.

"30 éve a ligában vagyok és tudom, milyen nehéz - nehéz a játékvezetőknek, nehéz az edzőknek és nehéz a játékosoknak." mondta Rivera. "Tovább kell dolgozni ezen és meg kell találni a megfelelő megoldást. Ha ez azt jelenti, hogy kell egy nyolcadik bíró vagy egy visszajátszás, talán meg is van a megoldás. De ez olyasmi, amivel a ligának foglalkoznia kell és a liga tisztában van ezzel."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.clubs.nfl.com