A legjobb támadófalemberét is elvesztette a Bears

Újabb csapás érte a Chicago Bears csapatát. Miután a liga négy mérkőzésről eltiltotta a csapat legjobb elkapóját kiderült, hogy a hírek szerint idei szezonban már nem léphet pályára a csapat legjobb támadófalembere.

A kezdő guard Kyle Long bokája megsérült a vasárnapi Tampa Bay Buccaneers ellen elvesztett mérkőzésen és az MRI vizsgálatok szerint, a sérülés súlyossága miatt véget ért az idei szezonja.

Long-ot a 2013-as Draft harmadik körében választotta ki a Bears és három éves pályafutása során a csapat kihagyhatatlan játékosává vált. A szezon kezdetéig mindössze csak egyetlen mérkőzést kellett kihagynia.

Újonc szerződésének utolsó évébe lépett az idei szezonban de, hogy elkerüljék az érdeklődők miatti esetleges értéknövekedést már a szezon előtt szerződést hosszabbítottak vele.

Elsőként persze lehívták a támadófalember ötödik, opciós évét majd négyéves 40 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötöttek vele. Jövőre az opciós ötödik évében kereken 8 millió dollárt foglal majd el a csapat fizetési sapkájában és jelen pillanatban a guardok között a liga második legjobb szerződésével rendelkezik.

nfl.com, Fotó: csnchicago.com