Jerry Trade-je, Hogy került Landon Collins a Giants-hez?

A New York Giants nem arról híres, hogy többszörös draft lehetőségeket ad cserébe egy korai draft pozícióért, mégis ez történt, amikor a 2015-ös draft során elértük, hogy Landon Collins a Giants-hez kerüljön.

Mindenki arra számított, hogy Collins már az első fordulóban elkel, azonban ez nem így történt. A Giants lehetőséget látott arra, hogy megszerezze a játékost, akit az első kör után megmaradtak közül a legmagasabbra rangsoroltak.

Csapatunk a 2. napot a 40. overall pick tulajdonosaként kezdte, 7 csapat draftolt volna előttünk. Megvizsgálva az előttünk lévő csapatokat, a management úgy döntött, kockázatos lenne ülni és várni, hogy Collins még minding elérhető lesz, amikor ránk kerül a sor. Ahogy minden csapatnak, a Giants-nek is megvoltak a kiszemeltjei, de egyik sem volt magasabban rangsorolva a második napon, mint Collins. Így a csapat eldöntötte, hogy egy draft pick csomagot (második fordulós, 40. pozíció; 108. pozíció és 245. pozíció) ajánl a második forduló első pick-ért (33. overall) a Tennessee Titans-nek. Akkor már a Titans megkezdte a csapat újjáépítését, már kiválasztották az új  franchise quarterback-et. Így az extra draft lehetőségek megfelelő értéket képviseltek a számukra.

Így került a Titans-hez Dorial Green-Beckham, Jalston Fowler és Tre McBride. Időközben Green-Beckham az Eagles-hez került, Fowler mindössze néhány játékot játszik minden héten, McBride pedig egyetlen játékot sem játszott a Titans színeiben.

Ezzel szemben mit kaptunk mi? Collins az egyik legjobb safety az NFL-ben. Jelenleg az egyetlen védőjátékos, aki vezeti a saját csapata védelmét mind a tackle-k, mind az interception-k, mind a sack-k rangsorában. Ugyancsak vezeti ezeket a statisztikákat (vagy egyedül vagy holtversenyben) az NFL egészét tekintve. Mint tudjuk ő lett az egyetlen safety, aki 2010 óta először nyerte el a hét védőjátékosa címet két egymást követő héten.

Nem csak a Giants volt meglepve, hogy Collins megmaradt az első forduló után. Nézzük, mit mondott róla főiskolai edzője, Nick Saban:

"Soha életemben nem fogom megérteni, miért csúszott hátra a drafton. Kitűnő ember. Nincsenek jellembeli problémái. Igazán kitünő védelmekben játszott és igazi vezéregyéniséggé vált. Van úgy néha, hogy minden információ a rendelkezésedre áll, amire szükséged van. Te mégis megpróbálsz a sorok között olvasni valami olyasmit, ami nincs is ott."  - A Collinsról szóló információk talán túl szépek voltak ahhoz, hogy a csapatok elhiggyék. Tegyük hozzá, szerencsére.

A draft után Jerry Rees dícsérte a játékos sokoldalúságát. Jó fizikai felépítésű, többféle védő pozícióban játszani képes játékosnak nevezte. Második szezonjában Collins már a játék minden vonatkozásában dominál. Kiváló a  pass-coverage-ban, így megelőz nagy játékokat, eléri az ellenfél quarterback-jét, ha blitz-re kap lehetőséget.

Eddig ez volt a legjelentősebb csere Jerry Rees hivatali idejében.

Jerry, az erő legyen veled, amikor majd a következő franchise quarterback-et kiválasztod!

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: nydailynews.com