A Falcons 38 millió dollárért hosszabbított a cornerbackjével

Az Atlanta Falcons már a szezon közben magához láncolta az egyik legjobb cornerbackjét. Ma bejelentették, hogy négyéves, 38 millió dolláros szerződést kötöttek Robert Alford-al.

A szerződés 21 millió dollár garantált keresetet, 3 millió dollár aláírási bónuszt és 7 millió dollár kerettagsági bónuszt tartalmaz.

A védő igen jó szerződést kötött a 38 millió dollárjával a liga 15. legjobban fizetett játékosává vált. A 21 millió dollárt garantált keresetével pedig a 9. helyet foglalja a liga jelenlegi cornerbackjei között.

Alford-ot a 2013-as Draft második körében választotta ki a Falcons így idén az újonc szerződésének utolsó évében jár és a jelek szerint a vezetőség nem akart belemenni egy szabadügynökpiaci licitálópárbajba.

A cornerback jobb-rosszabb formát mutatott az eddigi pályafutása során de egyre jobban teljesít a Dan Quinn által alkalmazott defense sémában. Ígéretes újonc szezonját követően katasztrofálisan teljesített a második szezonjában de Quinn defensében bebizonyította, hogy miért ért meg egy második körös Draft cetlit.

Alford-ot ugyanazon Draft második körében választották ki amelynek első helyén elhozták Desmond Trufant corenbacket is. Trufant bicepszizom szakadás miatt sérültlistára került így Alford-nak előtérbe kellett lépnie és a hosszabbítás miatt kimondható, hogy élt a kínálkozó lehetőséggel.

Alford eddigi közel négy szezonja alatt 171 tacklet, 9 interceptiont,1 kierőszakolt fumblet és 1 touchdownt szerzett továbbá (igen jónak mondható) 47 átadást védekezett le.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)