Véget ért Jamaal Charles szezonja

Mostanra biztossá vált, hogy a Kansas City Chiefs-nek Jamaal Charles nélkül kell befejeznie az idei szezonját.

A futó sérültlistára került november elején és a csapat tegnap aktiválta linebackerét Justin March-Lillard-ot. A csapat a védővel elhasználta a listáról visszatérő játékos lehetőségét így Charles csak a következő szezonban léphet pályára legközelebb.

Charles térdműtéten esett át novemberben és a csapat a végsőkig kivárt mivel a playoffban még számoltak volna a futójukkal. Időközben azonban Achilles sérülés miatt kiesett Derrick Johnson is és a jelek szerint a vezetőség fontosabbnak ítélte a linebacker sor megerősítését.

A Chiefs 10-4-es mérleggel csoportja második és jelenleg playoff helyen áll. Charles csak három mérkőzésen lépett pályára idén de a csapat egész jól átvészelte a hiányát. Az azonban igaz, hogy a hetedik játékhét óta a földön csak egyetlen mérkőzésen lépték át a 100 yardos határt.

Spencer Ware jelenleg a Chiefs legeredményesebb futója az átlagosan szerzett 4.3 futott yardjával. Tavaly 5.6 yardot átlagolt futásonként így a teljesítménye némileg visszaesett a tavalyi évhez képest de még így a határt jelentő 4 yardos átlag felett teljesít.

Jelenleg nem elképzelhetetlen, hogy Ware jövőre is a csapat elsőszámú running backje lesz. Charles tavalyi szezonja is idejekorán véget ért térdsérülés miatt így nem biztos, hogy még valaha is pályára fog lépni a Chiefs játékosaként.

Charles a liga ötödik legjobban fizetett running backje és jövőre lép szerződésének utolsó évébe. 3.75 millió dollár alapfizetés, 3 millió dollár kerettagsági bónusz és 250 ezer dollár edzésbónusz illeti meg a következő szezonra de egyetlen cent halott összeg nélkül megválhatnak tőle.

A számok és a visszatérő sérülések miatt nem jelentene hatalmas meglepetést ha az offseasonban megválnának a négyszeres Pro Bowl és háromszoros All-Pro futótól.

nfl.com, Fotó: tireball.com, sports.vice.com