Menjen vagy maradjon: Johnathan Hankins

Nagy szerepe volt Hankins-nek a védelem remeklésében, hiszen Snacks Harrisonnal nem csak méretben alkottak hatalmas párost. Az újonc szerződése azonban a végéhez ért, így nehéz döntés előtt állnak a vezetőink, hogy további pénzt pumpáljanak-e bele a védőfalba vagy pedig Barry Cofield és Linval Joseph után Big Hanket is más csapathoz engedjék el.

Ugyan a 2015-ös szezon második felét IR-en töltötte, de nagy lendülettel tért vissza és az egész évben meghatározó játékos volt. 43 szerelést és 3 sacket szerzett, korrekt számok ezek egy ilyen stílusú defensive tackle-től. Nagyobb testalkata ellenére a pass rush-hoz is ért, 2014-ben például hét alkalommal vitte földre az ellenfél irányítóit. A legjobban azonban a futás megállításához ért és ha nem mi akkor más megfizeti.

Kawann Short és Dontari Poe mellett ő lesz az egyik legnagyobb nevű free agent a posztján és pont Harrison sikerét meglovagolva nagy pénzre számíthat. 25 éves lesz, van már 4 év tapasztalata, ugyan volt egy sérülése de összességében tartós játékos. Valóban hasonlít a helyzete Joseph-éhoz és évi 8-8,5 millió dollárra biztosan jó lesz. Előfordulhat, hogy ezt Jerry Reese-ék is ki tudják gazdálkodni, de az offense is erősítésre vár és a következő egy-két évben több fontos játékosunk szerződése is lejár. Emiatt nem lepődnék meg ha egy olcsóbb megoldást keresnénk, de nagyon örülnék ha mégis megtartanánk őt.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu