Draft prospectek: Ryan Ramczyk OT, Wisconsin

A támadófalba invesztált pickek és dollármilliók felemásan sültek el, így szükség lesz a további vérfrissítésre. Egyelőre két offensive tackle, Ryan Ramczyk és Cam Robinson rendelkezik első körös potenciállal, bár mindkettejükkel kapcsolatban számos kérdőjel merül fel. Most előbbi bemutatása következik.

1994-ben született Wisconsinban, Stevens Point városában. A helyi középiskola tanulója volt, ahol All-State első csapatba választották a wisconsini edzők. Érdekes módon elutasította a Pittsburgh ösztöndíjának ajánlatát és a Div-II-es Winona State-nek ígérkezett el.

Nem sokáig maradt itt, már a szezon előtt lelépett és elsőként a Madison Area Technical College, majd a Mid-State Technical College tanulója volt (akiknek nincs focicsapatuk), egy-egy féléven át. 2013-ban a University of Wisconsin-Stevens Pointra (Div-III) követte korábbi középiskolai edzőjét. Gyakorlatilag ez volt a freshman éve. 10 meccset kapott, All-WIAC második, egy évvel később pedig első csapatba választották. Az edzőcsere után úgy döntött, hogy újra transferel és a Wisconsin Badgers-nél a legmagasabb szinten szerepelhetett. A szabályok értelmében 2015-ben nem léphetett pályára, a legutóbbi idényben azonban első csapatos All-American lett.

Erősségek

Lenyűgöző kezdősebességgel ér fel a második vonalba, ahol a cut blockokra is képes. Ha csak szimplán el kell távolítani az ellenfelet, akkor is kellő erővel rendelkezik és a vállvédőit is jó magasságban tartja. Kevés tapasztalata ellenére remek az egyensúlyérzéke és megvan a türelme a passzblokkoláshoz. Jól kapja el a snap pillanatát, könnyű lábai vannak és behajlított térdekkel várja a védőt. Jó a koordinációja az alsó és a felsőteste között. Erejével és hosszú karjaival ki tudja végezni a play-eket. A stílusát kedvelni fogják a scoutok, jól mozog lábon és használja a kezeit is. Szívós, képes volt kihúzni az idény végéig a csípőműtétet.

Gyengeségek

Mindössze egy évet játszott az FBS-ben. Kérdéses lehet az elhivatottsága, az érettségi után otthon maradt és olyan iskolába járt amelynek nem volt futballcsapata. Nagyobb tűzzel kell játszania. Időnként lustává válik, nem hajlítja be a térdeit és szélesen tartja a karjait. Túlságosan balra húzódik és eltávolodik a guardtól. Nem fog részt venni a combine fizikai felmérőin, a csapatoknak le kell tesztelniük a fizikai állapotát, a csípőműtét komoly a falemberek számára.

Felemás véleménnyel vagyok róla. Jól mutat a felvételeken és minden esélye megvan arra, hogy hosszú évekig kezdő falember legyen az NFL-ben. Ugyan csak egy évet játszott magas szinten, de ezt személy szerint nem tartom komoly gondnak, JPP is hasonló módon lett NFL játékos. Az viszont kérdéses, hogy valóban szeretne-e játszani, érthetetlen, hogy miért nem lett anno a Pittsburgh játékosa, inkább maradt otthon. Ehhez társul az is, hogy szinte semmi lobbanékonyság nincs menne, úgyhogy komoly feladat előtt áll, az interjún és az orvosi szobában is meg kell győznie leendő munkaadóját.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu