Akiket elküldhetnek az offseasonban: Robert Griffin III, QB, Cleveland Browns

Robert Griffin III a Cleveland Browns csapatától második esélyt kapott de elképzelhető nem fogja kitölteni a tavaly aláírt szerződését.

RG3 nagyon ígéretes játékosként érkezett a ligába és az első szezonjában megválasztották az Év újonc támadójátékosának. A Seahawks elleni playoff mérkőzésen azonban súlyosan megsérült a térde és ezt a sérülést a mai napig sem tudta igazán kiheverni.

A két évvel ezelőtti szezont teljesen kihagyta mert a Redskins-nél Kirk Cousins és Colt McCoy mögött már csak harmadik számú irányítóként számítottak rá. Amikor csapat nélkül maradt jött a Browns és a tavalyi alapszakaszt már a csapat kezdőirányítójaként kezdte meg.

A sérülés nem sokáig kerülte el, ugyanis az Eagles elleni első alapszakasz mérkőzésen rögtön megsérült. A 14. héten tudott csak visszatérni, 886 passzolt yarddal, 2 TD-vel, 3 interceptionnel, 190 futot yarddal és 2 futott TD-vel zárta az alapszakaszt.

RG3 jövője attól függ, hogy a vezetőség kit tud megszerezni a piacról és a Draftról. A csapat rosterén Kevin Hogan és Cody Kessler személyében még két irányító szerepel és egy potenciális kezdőirányító érkezése esetén ismét csapat után nézhet RG3.

A tavaly aláírt kétéves, 15 millió dolláros szerződés felépítése miatt 8.734 millió dollárt foglal el az idei fizetési sapkából. A szerződés 1.750 millió dollár halott összeg mellett felbontható így 6.98 millió dollárt szabadíthatnának fel az irányító elküldésével.

A Browns-nak finoman szólva sincs szüksége extra helyre mert jelenleg 106 millió dollár szabad hellyel rendelkeznek a fizetési sapkában. Csak és kizárólag a felszabadítható összeg miatt nem kell elküldeni az irányítót.

Azonban ha a csapat megszerezné példáúl a Jimmy Garopolo - Kirk Cousins páros valamelyikét (esetleg a Draftról Mitch Trubinsky-t vagy Deshaun Watson-t) akkor két plusz tartalékirányítóval a keretben már el fognak gondolkodni RG3 elküldésén.

Fotó: dawgpounddaily.com, cleveland.com