John Ross megdöntötte Chris Johnson Combine rekordját (videóval)

John Ross az NFL Scouting Combine-on tegnap lefutotta a 40 yardot és mostanra új királya van a versenyszámnak.

A Washington elkapójának 4.22 másodperc kellett a táv lefutásához amivel megdöntötte Chris Johnson Combine rekordját. Johnson 2008-ban 4.24 alatt futott le a 40 yardot.

A távot kétszer futhatják le a játékosok de Ross csak egyszer próbálkozott. Saját bevallása szerint futás közben görcsöt kapott ami miatt lelassult a végére. Vajon milyen idővel zárt volna sérülés nélkül?

A Combine legfontosabb, vagy inkább a legnagyobb érdeklődés övezte versenyszáma a 40 yardos futás. Szinte minden évben jött egy fiatal játékos akire a média ráhúzta, hogy Ő fogta megdönteni Johnson rekordját de végül 9 év kellett az új rekordhoz.

 

A szám és a rekord megdöntése annyira népszerű "dolognak" számít a tengerentúlon, hogy az Adidas korábban felajánlott 1 millió dollárt annak a játékosnak aki megdönti Johnson rekordját. A hét elején emeltek a téten és saját szigetet ajánlottak fel a rekordot megdöntő játékosnak.

Ennek a rekord megdöntése mellett volt azonban volt egy további feltétele is. A játékosnak Adidas cipőben kell futnia. Ross Nike-ban futott így nem jár neki a millió és a sziget sem. Nagyon meglepne ha a Nike nem keresné fel Őt valami zsíros szerződéssel vagy jutalommal.

nfl.com, Fotó: ftw.usatoday.com