A második számú elkapó - Brandon Marshall

Brandon Marshall nem csak egyszerűen elfogadja, hogy második számú elkapó lesz Odell Beckham Jr. mögött, egyenesen örül ennek a helyzetnek.

"Tudom, hogy legfontosabb feladatom csökkenteni a többi elkapóra nehezedő nyomást azzal, hogy végzem a dolgom és jó elkapó leszek. Azt gondolom, az öltözőben én leszek az idősebb, tapasztaltabb, akitől a többiek tanulhatnak. Tanulhatnak a pályafutásomból, tapasztalataimból. Nagyon sok minden van, amiből profitálhatnak. Remélhetőleg sokat tanulunk majd egymástól."

"Nagyon-nagyon izgatott vagyok, hogy együtt játszhatok egy olyan gyakorlott és fantasztikus QB-vel mint Eli Manning és együtt játszhatok az NFL legnagyobb szupersztárjával, Odellel." - mondta Marshall. "Alig várom, hogy csökkenthessem a rá nehezedő nyomást. Folyamatosan nagyon kemény védekezéssel néz szembe, több csapat is mindent bevet, hogy kikapcsolják a játékból."

Beckham folyamatosan ilyen helyzetben volt karrierje első három szezonjában a Giants-nél. A védelmek folyamatosan alkalmazták a hagyományos two-man coverage-t ellene, a linebackerek rátapadtak a gyors irányváltással járó routoknál és safetyket is ráállították a mély routoknál. Természetesen ez megtehetik 2017-ben is, de sokkal nehezebb lesz, mint 2016-ban volt.

Marshall nem a 2016-os Victor Cruz. 2016-ban szenvedett a sérülésektől és az erőltetett játéktól Bryce Petty QB-vel, de 2015-ben nagyszerű éve volt. 14 TD-s karrier csúcs, 1.502 elkapott yard és 109 elkapás. Abszolút követhetetlen volt emberfogással, annak ellenére, hogy az ellenfél elsőszámú cornerback-je csatlakozott a double coverage-hoz.

Marshall hiszi, hogy a fiatal elkapók, Beckham és Shepard, tanulhatnak tőle.

"Rengeteg tapasztalatom van, jó és rossz. Hiszem, hogy a srácok rendszeresen profitálhatnak ebből." - erősítette meg Marshall. "Azt gondolom, hogy ezek a srácok, amikor majd kell, követik a példámat."

Marshall azt reméli, segíthet Beckhamnek úrrá lenni azokon a nehézségeken, amikkel ő is szembenézett karrierje kezdetén. Neki is voltak hasonló élményei, de most már érett játékossá vált.

"Képes vagyok arra, hogy megfelelő csapattárs legyek számára, beszéljek vele azokról a nagyszerű dolgokról, amiket megtapasztalt és azokról a kihívásokról, amikkel szembenézett az elmúlt év során. Boldog vagyok, hogy itt lehetek a számára." - mondta Marshall.

 Emlékezzünk, Brandon szerint Odell Beckham az NFL legnagyobb szupersztárja. "Kedvelem a srácot, a halálig." - mondta.

Marshallal a csapatban a védelmeknek figyelni kell majd az ő oldalára. Karrierje során bizonyította, hogy egy single-man coverage-el megállíthatatlan. Ez hasznos lehet Beckham számára, aki így többször nézhet szembe single-man coverage-el 2017-ben, mint eddigi karrierje során bármikor.

"Izgatott vagyok, hogy láthatom, ahogy a következő szintre lép." - mondta Marshall. "Ez a gyerek még nem ért a csúcsra. Ő egy szörny. Alig várom, hogy az utazásának részese legyek. Az az érési folyamat, amin  most keresztül megy."

Az elkapó csapat Beckham-el és Marshall-al, képes lehet arra, hogy felülmúlja a 2011-es teljesítményt, amikor Victor Cruz és Hakeem Nicks összehozott 16 TD-t és közel 2.800 elkapott yardot.

Nézzük, mit mondott Eli az új csapattársról.

"Egy nagyon jó kép van a fejemben. Odell Beckham itt, Brandon Marshall ott. Jól hangzik."

"Izgatott vagyok, Beszéltem vele másnap. Félelmetes játékos. Nagy célpont."

Mondhatnám, ha Eli boldog, én is az vagyok. De nem mondom, még nem. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de nem tudok felhőtlenül örülni. Nem látom Brandon Marshall-ban azt a kiemelkedő személyiséget, aki Odell mentora lehetne. Sőt, maga is forró fejű néha. Tény, hogy tapasztalt, de play-off élménye neki sincs. Mennyire lesz sérülékeny? Az is tény, hogy Victor Cruznál olcsóbb megoldás a csapat számára, talán játékban is jobbat várhatunk tőle.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: youtube.com