LaDainian Tomlinson állást vállal a Chargers vezetőségében

A Chargers minél nagyobb részt akar magának a Los Angeles-i piacból és emiatt szerződtették a csapat korábbi legendás játékosát. LaDainian Tomlinson-t idén beiktatják a Hírességek Csarnokába és nála jobban kevesen képviselhetnék az új városba költözött franchise-t.

Tomlinson a tulajdonosok/vezetőség speciális asszisztense lesz. Fő feladata a csapat új szurkolótáborának megalapozása és a közösségi kapcsolatok fejlesztése lesz. A running back jelenlétével promotálják majd a csapatrendezvényeket.

"L.T. a franchise egyik legszerethetőbb és legikonikusabb alakja. Az Ő aktív részvétele létfontosságú Los Angeles megszerezéséhez, Ő képviseli legjobban azt, hogy mit jelent Chargernek lenni a pályán és a közösségben egyaránt." - nyilatkozta a csapat elnöke Dean Spanos.

A Chargers idén tette át a székhelyét az Angyalok Városába és a szurkolótábor kiépítése szempontjából egyéves lemaradásban vannak a Los Angeles Rams-el szemben. Másfelől viszont előnyben vannak mert a Rams papíron ismét nehéz szezon elé néz míg a Chargers (a tavalyi sérüléshullám nélkül) a playoffot veszi célba és a sikeres szezon vonzani szokta a szurkolókat.

nfl.com, Fotó: ocregister.com