Több mint helyettes? McAdoo Geno Smith-ről

Bevallom, amikor ezt a cikket először olvastam, az volt az első gondolatom, hogy amiből Benny szívott, abból én is kérek. Istenkáromlás, szentségtörés, stb.

Nézzük!

A Giants bevallottan megkezdte Eli Manning utódjának keresését. Lehetséges, hogy már meg is találták, amikor leigazolták Geno Smith-t?

Ben McAdoo vezetőedző szerint igen. McAdoo 45 perces interjút adott a NFL tulajdonosok értekezletén, az Arizona Baltimore Hotelben és láthatóan mély benyomást gyakorolt rá a korábbi Jets kezdő QB. (A cikk egészen pontosan az extázisban van tőle kifejezést használta. :-) - MyG) Azt mondta: "nagyon izgalmas" egy olyan játékos csatlakozása a csapathoz, mint amilyen a 26 éves, korábban második körben draftolt játékos.

Annak ellenére, hogy Smith csak egy egyéves szerződést írt alá a csapattal, McAdoo nem zárja ki, hogy hosszú távú megoldást jelentsen, mint a Giants következő franchise QB-je.

"Nem látom, hogy miért ne." - mondta McAdoo. "Még hosszú utat kell bejárnunk. Megvizsgáltuk a lehetőségeket és nekem úgy tűnik, hogy Geno az egyik legjobb elérhető játékos ebben az évben."

McAdoo-nak egyben mindenképpen igaza van: még hosszú út áll előttünk. Manning csak 36 éves és 2019-ig szóló szerződése van, a Giants pedig éppen csak elkezdte a potencionális utód keresését. Smith, aki keresztszalag sérüléséből épült fel, nincs bebetonozva a Giants roster-én. Természetesen nincs rá garancia, hogy hosszú távon a csapattal marad.

De amit McAdoo Smith-ben érdekesnek lát, az a fiatal játékosban rejlő kiaknázatlan lehetőségek. Szereti Smith képességeit és hiszi, hogy bele tud nőni a Giants rendszerébe.

Aztán? Soha nem lehet tudni.

"Nagyon izgalmas!" - mondta McAdoo. "Nagyon nehéz találni egy olyan srácot, akinek olyan képességei vannak, mint neki. Nehéz találni olyan valakit, akinek ilyen karja van - a gyors dobás, a dobómozgás és az ehhez kapcsolódó lábmunka. És versenyző alkat. Izgalmas lehetőség, hogy egy ilyen srác a csapathoz kerül, dolgozhatsz vele, megnézheted, hová jut el a segítségeddel."

A sok-sok dolog közül, amit úgy tűnik, McAdoo szeret Smith-ben, néhányat kihangsúlyozott. "Határozott dobómozgása van. Gyorsan el tudja dobni, gyorsan el tudja engedni. Tonnányi dobóereje van. Mobil. Érdekes lesz!"

Hogy mennyire érdekes? McAdoo szerint Smith nem tud teljesértékű munkát végezni a holtidényben, ez azonnal a veterán Josh Johnson mögé rangsorolja őt a Manning első számú backup-ja címért folytatott versenyben. És ennek a versenynek a győztese nem nyer túl nagy díjat. Manning 211 egymást követő meccsen volt kezdő, beleértve a playoff meccseket is, amióta újoncként megkapta a kezdő QB posztot 2004-ben.

Szóval, hacsak Smith nem lesz kész a játékra az előszezonban, még arra is van esély, hogy egy játékot sem játszik a Giants színeiben.

Smith nyilvánvalóan tisztában volt ezzel, amikor aláírt a Giants-hez. Csupa jó dolgot mondott, beszélt a lehetőségről, hogy tanulhat Manning-től. Ez egy jó esély arra is, hogy helyreállítsa a megtépázott tekintélyét a két középszerű év után, amit kezdő QB-ként, illetve a négy "zajos" év után, amit összességében a Jets-nél töltött.

"Tiszta lappal indul." - mondta McAdoo. "Most érkezett. Át kell állnia az új támadó játékra, meg kell szoknia az alapvető dolgokat. Most nyilvánvalóan korlátozottak a fizikális lehetőségei. De majd beleveti magát, mi pedig tanítani fogjuk. Biztos vagyok abban, hogy fejlődni fog."

Függetlenül attól, hogy mit tartogat a jövő a Giants számára, McAdoo óvatos volt, nem csukott be egyetlen ajtót sem.

Való igaz, valahogy fent kell tartani a cserejátékosok érdeklődését is. Szegény Geno Smith-t nem is tudom, mikor dicsérték utoljára. Ha nem bíznánk benne, nyilvánvalóan nem igazoltuk volna. Szóval bármilyen nagynak látszik is a "szerelem", nyilván McAdoo sem gondolhatja komolyan, hogy Geno Smith a következő franchise QB. Viszont jó motivátor és jó a humora.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: deadseriousness.com