Kawann Short 80 millió dolláros szerződést írt alá

Kawann Short, az NFL egyik legjobb defensive tackle-je aláírt egy ötéves szerződést, így a Panthers csapatának a tagja egészen a 2021-es szezon végéig.

A Panthers nem kizárólagos franchise tag-et rakott Short-ra február 27-én, ez pedig lehetőséget adott a csapatnak és a lehetséges szabadügynöknek július 15-ig , hogy dolgozzanak egy hosszú távú szerződésen. Short aláírta a franchise tag-et és játszhatott volna a 2017-es szezonban a tag alatt, de ehelyett aláírta az ötéves szerződést.

KK-nek nagyon fontos szerepe volt abban, amit el tudtunk érni a védelemben.” mondta a general manager Dave Gettleman. „2013-ban, amikor draftoltuk KK-t, úgy gondoltam, hogy a legjobb passz-siettető defensive tackle a drafton és képes volt az egyik legjobb fiatal defensive tackle-é válni az NFL-ben. A pályán kívül KK egy remek fiatalember és nagyszerűen képviseli a csapatunkat. Nagyon örülök, hogy képesek voltunk megkötni ezt az üzletet. 

Short 17 sack-et ért el az elmúlt két szezonban, ez pedig a harmadik legtöbb az NFL-ben defensive tackle poszton. Miután két jó szezonnal kezdte a karrierjét, 2015-ben Short holtversenyben a liga legjobb defensive tackle-je lett 11 sack-et szerezve, néggyel döntötte meg a franchise rekordot a defensive tackle-k között és megkapta első Pro Bowl jelölését.

A 2013-as második körös választás 50 meccsen kezdett, összesen öt sack-et szerzett az első két NFL szezonjában, miközben segített a Panthers TOP10-es védelemmé válni mindkét évben. 2015-ben már terrorizálta az ellenfél offense-ét, amikor kétszer is NFC Defensive Player of the Month kitüntetés kapott. A 2016-os lassú kezdés után Short másodikként végzett a csapatban a sack-ek számát tekintve, ami segített abban, hogy a Panthers a második helyen végezzen a bajnokságban ebben a kategóriában.

Short nem hagyott ki egy meccset sem négy éves karrierje során és minden meccsen kezdett az elmúlt két szezonban. A négy szezon során Short 176 tackle-t, 22 sack-et, 88 irányító siettetést, hat kierőszakolt fumble-t és öt fumble recovery-t ért el.

KK következetesen befolyásolja az irányítót és erős a futás ellen is.” mondta a vezetőedző Ron Rivera. „Egy nagyszerű játékos és egy nagyszerű fiatalember, aki kiérdemelte a csapattársai tiszteletét az öltözőben. Ilyen játékosokat keresünk a Panthers csapatába. 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: espn.com