Chidobe Awuzie? Esetleg Budda Baker?

Ha pár hónapja valaki kimondta volna előttem ezt a két nevet leginkább azt hittem volna, hogy káromkodik. Aztán múlt az idő és mostanra elkezdtek megjelenni a mock draftokon a Buccaneers rubrikájában.

Chidobe Awuzie (Colorado, 6'00", 202 lb./ 1,83 m., 92 kg.)

A cornerback 2016-ban egyetemi csoportjának legjobbjai között volt számon tartva. Chidobe atletikus srác, aki 4,43 alatt futja a 40 yardot. Könnyed, ruganyos mozgású. Nagyon jól vált irányt és hosszasan tudja követni az ellenfél mozgását. Hátramozgásban kiváló, fő erőssége az emberfogás. Egyetemi évei alatt szerzett tapasztalatot a pálya külső és belső területein egyaránt. Képes lépést tartani a gyors slot receiverek-kel is. Fizikálisan játszik, jól hajtja végre a blitzeket.

A szakértők szerint az NFL-ben ez a fajta fizikális játék megbosszulhatja magát. Egyrészt a zászlók miatt, másrészt Chidobe olykor akkorát akar ütni ellenfelén, hogy emiatt elhibázza a szerelést. Futás elleni védekezésben van hová fejlődnie és egyetemi évei alatt mindösszesen 1 db. interceptiont csinált. Várható kiválasztási helye: 1.kör vége-2.kör eleje.

Budda Baker (Washington, 5'10", 195 lb./ 1,78 m., 88 kg.)

A cornerback gyors (4,45/ 40 yard) és rendkívül hosszan fenn tudja tartani végsebességét. Elképesztően gyorsul és nagyon gyors ütemben bír irányt váltani. Hátramozgásban talán a legjobb az egész classban. Kitűnően követi emberét. Ösztönei kiválóak és jól olvassa a játékot. Rendkívül sokoldalú. Jó futás ellen, bevethető nickel pozícióban, vagy akár safety-ként is.

Budda Baker-rel igazából egy gond van. A testmérete. Rendkívül alacsony, nagyon rövid karokkal. NFL szinten a fizikális elkapók ellen a ki-ki szituációkban szinte esélytelen. A lendületből érkező támadókkal szemben is szenved. Zóna védekezésben van még mit tanulnia. Várható kiválasztási helye 1.kör vége- 2.kör eleje.

Akár kettejük közül kikerülhet Brent Grimes utódja?

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: draftblaster.com