Milyen posztra válasszanak a Drafton: Cleveland Browns

A Browns tavaly megszerezte az edzőpiac legígéretesebb vezetőedző jelöltjét Hue Jackson-t. A kezdés azonban csúnyán elmaradt a várttól. A Browns elvesztette az első 14 mérkőzését de egyfajta karácsonyi csoda révén végül legyőzték a San Diego Chargers-t így nem maradtak győzelem nélkül.

Ez volt az egyetlen győzelmük a tavalyi szezonban így a legjobb helyen várhatják az idei Draftot. Az offseasonban megszerezték a tavalyi piac legjobbnak tartott irányítóját Brock Osweiler-t és utána rögtön elküldték a tavalyi kezdőjüket (amikor egészséges volt kezdett) Robert Griffin III-t.

Osweiler inkább csak a mellé csapott Draft pickek miatt érkezett és a tervek szerint rögtön tovább is adták volna. Ezzel csak egyetlen probléma adódott, mégpedig az, hogy senkinek sem kell a Texans-nál megbukott irányító. A legfrissebb hírek szerint mivel rajtuk maradt így esélyt fog kapni rá, hogy beverekedje magát a kezdőbe.

A Browns idei Draft pickjei:

1. kör 1. hely; 1. kör 12. hely; 2. kör 1. hely(33); 2. kör 20. hely(52, trade Titans); 3. kör 1. hely(65); 4. kör 1. hely(108); 5. kör 1. hely(145); 5. kör 32. hely(175, trade Patriots); 5. kör 38. hely(181, kompenzációs pick); 6. kör 1. hely(185); 6. kör 4. hely(188, trade Texans <-- Bears)

Távozott Érkezett Hosszabbított

QB Robert Griffin III

WR Andrew Hawkins

QB Josh McCown

DE Stephen Paea

S Jordan Poyer

WR Terrelle Pryor Sr.

DB Tramon Williams

WR Kenny Britt

T Matt McCants

S Tyvis Powell

QB Brock Osweiler (trade Texans)

C/G JC Tretter

WR James Wright

G Kevin Zeitler

LB Jamie Collins

P Britton Colquitt

LS Charley Hughlett

 

A Browns-nak hatalmas szüksége van egy franchise irányítóra hiszen azon a hírhedt mezen csak gyarapodnak az irányítók akik a csapat kezdői voltak. A QB az egyik legnagyobb need és az első helyen bárkit kiválaszthatnak de mégis az lenne a logikus döntés ha nem QB-t húznának az első helyen.

Ennek oka pedig egy Myles Garrett nevű fiatalember aki valóságos szörnyeteg és a jelek szerint elmegyógyászati vizsgálatra küldik azt vagy azokat a general managereket akik nem választják ki a Texas A&M defensive endjét.

Nem engedhetik meg maguknak, hogy elpasszolják Garrett-et mert ha máshol válik sztárrá akkor egy újabb feljegyzés került az eddig is már igen hosszú melléfogásaik listájára. Ha meg esetleg nem válik be, a GM akkor se veszítene mert mindenki Őt húzta volna az első helyen.

Szóval Garrett az 1/1-es utána pedig jöhet egy irányító. Mitch Trubisky, Deshaun Watson, DeShone Kizer, Patrick Mahomes az első vagy David Webb a második kör elején.

Ezt a tervet egy kicsit felboríthatja a cornerback sor problémája. A Browns védelme tavaly 36 passzolt touchdownt kapott amivel a liga legrosszabb egysége volt. Joe Haden két rossz szezonon van túl de a tavaly megszerzett Jamar Taylor egész jól teljesített. Briean Boddy-Calhoun jónak tűnik harmadik számú CB-nek de nagy szükségük van egy kezdő szintű cornerbackre.

A secondary másik posztjára is ráfér az erősítés. A piacról megpróbálták megszerezni Tony Jefferson-t de a safety végül a Baltimore Ravens hívását fogadta el. Strong safety poszton csak Ibraheim Campbell-t és Derrick Kindred-et míg free safety poszton Ed Reynolds számít a csapat legjobb játékosának.

A támadófal megerősítéséről sem szabad elfeledkezniük. A piacról leszerződtették Kevin Zeitler-t guard és JC Tretter-t center posztra de szükségük van egy jobb tacklere. A két évvel ezelőtti elsőkörös választottjuk Cameron Erving tavaly megbukott center poszton ezért idén átrakták a jobb tackle posztjára de szükségük lesz egy fiatalra is.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Caleb Brantley, DT, Florida
Dalvin Cook, RB, Florida State
Corey Davis, WR, Western Michigan
Malachi Dupre, WR, LSU
Myles Garrett, DE, Texas A&M
Bucky Hodges, TE, Virginia Tech
Malik Hooker, S, Ohio State
Adoree' Jackson, CB, USC
Josh Jones, S, N.C. State
Kevin King, CB, Washington
DeShone Kizer, QB, Notre Dame
Marshon Lattimore, CB, Ohio State
Patrick Mahomes, QB, Texas Tech
Takkarist McKinley, DE, UCLA
Obi Melifonwu, S, UConn
Joe Mixon, RB, Oklahoma
Donnel Pumphrey, RB, San Diego State
John Ross, WR, Washington
Adam Shaheen, TE, Ashland
Cam Sutton, CB, Tennessee
Teez Tabor, CB, Florida
Mitchell Trubisky, QB, North Carolina
Deshaun Watson, QB, Clemson
Mike Williams, WR, Clemson
Quincy Wilson, CB, Florida

nfl.com, upi.com, rotoworld.com, Fotó: fifthdownsports.com