Mike Mayock kiakadt az állatkerti Draft bejelentés miatt

Az utóbbi években megváltozott az NFL és a média miatt egyre szélesebb rétegekhez jutnak el a pályán kívüli események. Ma már tulajdonképpen mindent közvetítenek és a rajongók szinte mindent el tudnak érni az interneten. Például bő egy évtizede még elképzelhetetlennek tűnt, hogy érdeklődést váltana ki a Scouting Combine.

Ez erőfelmérőt a szakmának és a csapatoknak rendezték, nem is gondolták, hogy a nézőközönséget is érdekelné a felmérő. Ezzel szemben a Combine mostanra stúdiót kapott, folyamatos elemzésekkel tarkított show műsorrá vált amelyet minden évben rengeteg szurkoló élőben követ az interneten.

Ezzel szemben a Draft azonban mindig is nagyobb érkelődést váltott ki az emberekben hiszen mégiscsak itt töltik fel a csapatok kereteit a jövőbeli kedvencekkel. A változás azonban itt is megfigyelhető, hiszen mára hatalmas shownak számít a játékosbörze.

A felmérések szerint a Super Bowl utáni második legnézettebb NFL rendezvénynek számít. Mivel egyre többen érdeklődnek a Draft iránt így a városok elkezdtek versenyezni a játékosbörze rendezésért. A felmérések szerint az idei első kört 60 millióan követték figyelemmel élőben.

A Draft harmadik napján már megszokott módon külső helyszínről jelentik be a választásokat. Minden csapat megpróbál újítani és egy kis kreativitást belevinni, hogy minél formabontóbban sikerüljön a bejelentésük.

A Colts a negyedik körös pickjeivel váratlan helyszínről jelentkezett, az Indianapolis-i állatkertből jelentették be a választásukat. Ezzel sem lett volna baj de a picket egy orángután jelentette be úgy, hogy megnyomott egy képernyőt.

A második bejelentés után jutalomfalatokat kapott amin nagyon jól szórakoztak a stúdióban. Mike Mayock draftguru azonban nem szórakozott jól a történteken sőt kiakadt a bejelentésen.

"Úgy gondolom, hogy ez egy kicsit tiszteletlen. Ez egy nagy nap Grover Stewart számára és ahelyett, hogy csimpánzról beszélünk térjünk vissza a futballhoz. Ez egy nagy nap a számára." - mondta Mayock az élő adásban.

Ezen kívül még hozzátette, hogy ha még egyszer visszatérnek az állatkertbe akkor feláll az asztalától és távozik.

Mindig lehet és kell is újítani de a Colts igencsak melléfogott az idei bejelentésével. A picket először az NFL Memes facebook oldalán láttam és nem is kellett hozzá komment fűzni, egyből látszott, hogy mennyire gáz volt az egész. Másfelől meg azon gondolkodtam, hogy a még draftolatlan játékosok mennyire szurkolhattak, hogy ne az Ő nevük jelenjen meg a képernyőn.

Persze nem csak ilyen külső bejelentések voltak. A Colts-al szemben a Texans kitett magáért a negyedik körben. Így is lehet újítani.

profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: brobible.com