Draftolatlan szabadügynök szerződtetések

A hétvégi Draft során kiválasztásra került 253 játékos de ennél jóval több fiatal fogja megkezdeni a profi pályafutását. A hetedik kör után a csapatok azonnal rávetik magukat a szabad játékosokra és a játékosbörze után is igyekeznek feltölteni a rosterüket.

A draftolatlan szabadügynökök hároméves szerződést írnak alá a csapatukkal amelynek értéke nagyságrendileg 1,665 millió dollár körül mozog. A 443 játékos szerződésében így is hatalmas pénzösszeg mozog, a 32 csapat 728.588.500 dollár értékben töltötte fel szabadügynökökkel a kereteiket.

A legjobbnak tartott játékosok természetesen kimentek a Draft során és szabadügynökként már "csak" olyan fiatalok elérhetőek akiktől valamilyen probléma elriasztotta a csapatokat de nem példátlan eset, hogy közülük páran elit játékossá vagy későbbi Hall of Famerré növik ki magukat.

A 15 Hall of Fame játékos aki draftolatlan szabadügynökként került be az NFL-be: cornerback Willie Brown, cornerback Jack Butler, center Frank Gatski, kicker/offensive tackle Lou Groza, cornerback Dick "Night Train" Lane, center Jim Langer, guard Larry Little, quarterback Warren Moon, running back Marion Motley, running back Joe Perry, defensive tackle John Randle, cornerback Emmitt Thomas, defensive back Emlen Tunnell, nose tackle Bill Willis és cornerback Willie Wood. Hozzájuk csatlakozik idén Kurt Warner is akit ugyancsak nem választottak ki a Drafton.

És akkor még ott van a Houston Texans korábbi running backje Arian Foster, a San Diego Chargers tight endje Antonio Gates, a New York Giants korábbi wide receivere Victor Cruz, a Pittsburgh Steelers linebackere James Harrison, a Dallas Cowboys visszavonult irányítója Tony Romo, a Miami Dolphins defensive endje Cameron Wake vagy a Tampa Bay Buccaneers cornerbackje Brent Grimes is.

A draftolatlan szabadügynökök névsoráért kattints IDE!

Címkék: nfldraft, draft2017