Akik egy újonc miatt veszíthetik el a posztjukat - A Seahawks futói

Marshawn Lynch visszavonulása illetve távozása óta a Seattle Seahawks nem találta meg a running back utódát. Rengeteg játékost kipróbáltak a poszton de egyikük sem tudta helyettesíteni a futót. Tavaly összesen 6 running back futott de egyikük sem érte el a 300 futott yardot.

A csapat legeredményesebb játékosa a futott yardok tekintetében az irányítójuk volt. Russell Wilson 586 futott yardot szerzett a földön. Ezen futások többségét nem az előre eltervezett játék hozta, hanem a gyenge fal miatt rengetegszer kellett menekülnie az ellenfél védői elől.

Wilson mögött a legeredményesebb running back Mike Davis volt aki 240 yardot szerzett. A futott yardokat tekintve J.D. McKissic volt a csapat legjobbja az egyetlen futott TD-jével. Rajta kívül egyetlen RB sem szerzett futott TD-t, Wilson-nak volt még 3.

A számok tekintetében egyáltalán nem számít meglepőnek, hogy a Seahawks futót választott az idei Draft első körében. Választásuk Rashaad Penny-re esett. A San Diego State játékosa 2.248 futott yardot és 23 TD-t szerzett tavaly. Tavaly előtt 1.005 yarddal és 11 db 6 pontossal zárt.

Penny személyében a Seahawks megkapta azt a játékost aki Marshawn Lynch igazi utóda lehet. A futó mindhárom down-nál pályán lehet és a támadóegységben megteremtheti a régóta várt egyensúlyt. Érkezésével biztosan kevesebb szerepet fog kapni Davis és egyes szakértők véleménye szerint az sincs kizárva, hogy elküldik a szezon kezdete előtt és tartalék running backként inkább a korábbi harmadik körös C.J. Prosise-nak szavaznak bizalmat.

nfl.com, Fotó: fantasyfootballfactory.com