Peyton Manning: Drew Brees megérdemli a rekordot

Peyton Manning már csak pár hónapig mondhatja magát a liga történetének legtöbb passzolt yardot szerző irányítójának. 71.940 passzolt yarddal fejezte be pályafutását az Indianapolis Colts és a Denver Broncos irányítója de ezt még az idei szezonban meg fogja dönteni Drew Brees.

"Nem hiszem, hogy kérdés a rekord megdöntése, csak az, hogy mikor következik be. Megérdemli. Régóta nagyszerű játékos. Tudom, hogy Drew is hasonlóképpen vélekedik, hogy nem a személyes rekordokért játszunk. Drew az igazi csapatjátékos. Az egész arról szól, hogy segíts a csapatodnak nyerni. Tudom, hogy a nap amikor meg fogja dönteni ezeket a rekordokat nem fog neki olyan sokat jelenteni ha aznap a Saints nem nyeri meg a mérkőzését."

A New Orleans Saints irányítója mindössze 1.496 yardra van a rekordot jelentő yardszámtól így ha nem sérül meg akkor a szezon közben biztosan megelőzi a kétszeres Super Bowl győztes QB-t. Ráadásul a számok alapján erre igen hamar sor kerülhet.

Brees a New Orleansban eltöltött 12 szezonja alatt átlagosan 305.8 yardot passzolt mérkőzésenként. Ha idén is tartja ezt az átlagot akkor a rekorddöntésre már az ötödik játékhéten sor fog kerülni. Ezen a mérkőzésen a Washington Redskins lesz az ellenfelük ráadásul hétfő esti találkozóról van szó amelyet hazai pályán a Mercedes-Benz Superdome-ban rendeznek majd.

nfl.com, Fotó: twitter.com