Az idén draftolt játékosok 93,4%-a aláírta az újonc szerződését

Az idei 256 Drafton kiválasztott játékos közül eddig 239 újonc aláírta a szerződését. 17 játékos azonban még kivár a szerződésének az aláírásával. Tehát az idei választottak 6.6%-a még nem rendelkezik profi szerződéssel. Az elsőkörös játékosok tartózkodnak leginkább a szerződés aláírásától.

Jelen pillanatban 12 játékos még nem kötelezte el magát a Draft első napjának választottjai közül. A Top 10-ben választottak közül eddig csak a Broncos defensive endje Bradley Chubb (5. hely), a Colts guardja Quenton Nelson (6. hely) és a Cardinals irányítója Josh Rosen (10.hely) szignózta a szerződését.

Első kör (12)

Browns, 1-1: Baker Mayfield, QB (Oklahoma)
Giants, 1-2: Saquon Barkley, RB (Penn State)
Jets, 1-3: Sam Darnold, QB (USC)
Browns, 1-4: Denzel Ward, CB (Ohio State)
Bills, 1-7: Josh Allen, QB (Wyoming)
Bears, 1-8: Roquan Smith, LB (Georgia)
49ers, 1-9: Mike McGlinchey, T (Notre Dame)
Falcons, 1-26: Calvin Ridley, WR (Alabama)
Steelers, 1-28: Terrell Edmunds, S (Virginia Tech)
Jaguars, 1-29: Taven Bryan, DT (Florida)
Vikings, 1-30: Mike Hughes, CB (UCF)
Patriots, 1-31: Sony Michel, RB (Georgia)

Második kör (3)

Colts, 2-36: Darius Leonard, LB (South Carolina State)
Colts, 2-37: Braden Smith, G (Auburn)
49ers, 2-44: Dante Pettis, WR (Washington)

Harmadik kör (1)

Broncos, 3-71: Royce Freeman, RB (Oregon)

Ötödik kör (1)

Giants, 5-139: RJ McIntosh, DT (Miami)

A 2011-ben aláírt kollektív szerződés (CBA) megkönnyítette a csapatvezetők dolgát és leegyszerűsítette az újoncok szerződtetését. Az új CBA keretek közé szűkíti, hogy egy adott helyen kiválasztott játékos milyen összegű újonc szerződést fog aláírni.

Azonban a garantált pénzek elosztása már nincs kőbe vésve. A játékosok szeretik mihamarabb megkapni a garantált pénzeket és ez azért fontos a játékos számukra, hogy ha elküldenék az első 4 évben akkor a lehető legtöbb pénzzel távozzon.

Két évvel ezelőtt Joey Bosa a végtelenségig húzta a szerződésének aláírását. A Draft harmadik helyén kiválasztott defensive end a garantált keresetét aláírási bónuszként szerette volna megkapni. Terve ugyan nem valósult meg teljesen de így is több milliót sikerült átrakatni aláírási bónusznak.

nfl.com, Fotó: forbes.com

Címkék: draft2018