Vajon a Buccaneers beljebb lenne Marcus Mariota-val?

A 2015-ös draft után tudtuk, hogy sokszor előkerül még a téma, miszerint a Bucs jól döntött Jameis Winston kiválasztásával Marcus Mariota ellenében? Az uber balhé után a szurkolók közel fele rendkívül pesszimista és csalódott. Bár többen is mondják, hogy hasonló balhéja volt pl. Ben Roethlisberger-nek is, azért ez más.

Más azért, mert Jameis még nem bizonyította, hogy megérte az 1/1-es cetlit és az egyik legnagyobb aggály, a karakter probléma kidomborodni látszik. Ez így együtt annyira kétséges produkció, hogy messze nem hasonlítható ahhoz, amit Big Ben képvisel a Steelers életében.

Jobban jártunk volna Marcus Mariota-val? Nos! Karakter problémái egészen biztosan nincsenek és nagy valószínűséggel nem is lesznek. Mariota a pályán nem teljesített eddig sokkal jobban, mint Jameis, de ennek szerintem alapvetően az eddig gyenge Titans stáb is okozója. Abban is biztos vagyok, hogy Dirk Koetter kezei alatt sikeresebb lenne és Koetter is jobban járt volna vele, mint Winstonnal, akivel az egyszer már kijavított hibák újból és újból előjöttek. Jameis lehet, hogy a ligába érkezésükkör NFL kompatibilisebb irányítónak nézett ki, de ugyanakkor az is látszott, hogy Mariota kettejük közül az intelligensebb, akiben sokkal nagyobb fejlődési potenciál van.

Mariota nem hangos szavú az öltözőben, nem szopogatja az ujjait a pálya szélén, miközben buzdító beszédet mond társainak. De ennek ellenére elismerik társai és megbíznak benne. Mariota nem idióta és nem fog mata részegen, más NFL játékosokkal összeverbuválódva gyökérkedni sem Arizonában, sem máshol. Mariota nem az, aki anno el akarta volna magát adni az 1/1-ért, mert látta, hogy Lovie Smith-ék vajmi kevés figyelmet fordítanának, majd az őt védő falra, míg mondjuk a Titans nem.

Mariota nem az akit a Glazerek akartak, egyes stábtagok véleménye ellenére sem. Magán véleményem az, hogy igen, hibát követett el a Bucs és most kétségek között vergődhet még legalább egy évadig. Mert a Bucs akkor követi el a következő hibát, ha hosszútávú szerződést biztosít Jameis Winston-nak, mielőtt bármi olyat letenne a pályán, ami méltán elvárható egy 1/1-estől.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: topbet.eu, espn.com