Amire érdemes figyelni az előszezonban - Giants

Napról napra közelebb kerülünk a 2018-as NFL idény nyitányához, a héten kezdetét veszi az előszezon első fordulója. A sztárjátékosok nem kedvelik túlságosan ezt az időszakot, hiszen a sérülésveszély mindig fennáll, de számos egyéb dolog miatt érdemes nyomon követni ezeket a mérkőzéseket is. Lássuk miről is van szó!

Ne vonjunk le komoly következtetéseket a teljesítményből

Talán a leggyakoribb hiba amit elkövetünk a preseason mérkőzései alatt, hogy ebből a produkcióból próbáljuk meg kitalálni, hogy mire is várhatunk ősszel. A kezdők nagy része kevés lehetőséget kap és számos játékos nem teljes erőbedobással játszik. Az edzők sem akarják már most felfedni a kártyájukat és egy egyszerűsített playbookkal vágnak neki az augusztusnak. Nem mindig az eredmény után mennek, hanem bizonyos játékokat próbálnak letesztelni. És persze legendás a Detroit Lions 2008-as teljesítménye, akik 4-0-ás előszezon után zártak győzelem nélkül.

A csereirányítók

Eljött az idő, hogy elkezdjük figyelni Eli Manning lehetséges utódját, aki lehet, hogy már a keretünkben van. Sok jót hallunk Davis Webbről, neki azonban élesben is bizonyítania kell, hiszen a képességei alapján várható volt, hogy brillírozni fog az edzőpályán. Tipikus rookie felkészülést mutat be Kyle Lauletta, aki hol ilyen hol olyan teljesítményt nyújt, de nagyon dicsérték az edzők a nyugodtságát, ami jól jöhet még neki.

Sérülések

Sajnos mindig voltak és lesznek is sérülések, a mérkőzések pedig még jobban igénybe veszi a játékosok szervezetét. Főleg a harmadik összecsapás szokott nálunk áldozatokat szedni, ha visszamegyünk az időben emlékezhetünk, hogy ott dőlt ki Osi Umenyiora, Terrell Thomas és Stevie Brown is. Nagyon remélem, hogy idén szerencsések leszünk.

Sleeper alert

Gondolom mindenki emlékszik még Victor Cruz berobbanására, amelynek másfél évvel később egy Super Bowl győzelem lett az eredménye. Nagyon kis esély van egy ilyen szintű produkcióra, de szinte mindig van egy-egy olyan játékosunk, aki az aktív keretbe kerül. Többen is esélyesek lehetnek erre, például az elkapók között ott van Amba Etta-Tawo, Kalif Raymond és Hunter Sharp, de a támadófalban is érdemes lesz odafigyelni Evan Brownra, a védők között pedig többek között nagyot léphet előre a ranglétrán Tae Davis, Grant Haley és Sean Chandler. Persze tetszőlegesen folytatható a névsor, más is meglepetést okozhat.

Végre bemutatkoznak az újoncaink

Minden draft után türelmetlenül várjuk a pillanatot, hogy pályára kerüljenek a kiválasztott játékosok. A várakozásnak vége, bár nem kell mindenkinek megkínoznia magát. Szinte biztosra vehetjük Saquon Barkley kezdő helyét és remélhetőleg nem sok snapet kap péntek hajnalban. Gregg Williams a Browns defensive coordinatora, tőle belőle pedig sok sittességet ki lehet nézni... Azért kíváncsian várhatjuk Will Hernandez futásblokkjait, valamint B.J. Hill és Lorenzo Carter jó formáját is.

Nagy játékok

Mivel nincs tét, így bátrabban lehet próbálkozni a negyedik kísérletekkel is, valamint a trükkös hívásokat is elő lehet venni. Nem egy fake puntot/mezőnygólt láttunk már a csapatoktól, egy-egy sikeres play pedig mindig élményszámba megy. Már ha nem mi nyeljük be.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu