Fact or fiction: Lauletta lesz a 2. számú irányító

Eli Manning mellett tettük le a voksunkat az offseasonban, azonban mögötte felgyorsultak az események. Tavaly Davis Webb érkezett a harmadik, idén pedig Kyle Lauletta a negyedik körben és mindkettejüknek esélyük lehet arra, hogy egy napon kezdő irányítók legyenek. De mi lesz a helyzet idén?

Teljes gőzzel zakatol a Davis Webb vonat, már az első tavaszi edzés óta óriási hype van rajta. Ugyan neki is vannak gyengébb momentumai, de becsülettel teszi a dolgát, az pedig várható volt, hogy a kontakt nélküli edzéseken jól fog teljesíteni. Óriási karereje van, ami rendkívül jól mutat az edzőpályán és a szurkolók is felkapják a fejüket egy-egy hosszú átadásra. Lauletta gyakorlatilag az ő ellentéte, a karerőssége legfeljebb átlagosnak mondható, viszont remek játékintelligenciával rendelkezik és mobilisabb is. Vajon elég lesz ez arra, hogy azonnal ő legyen Eli első számú cseréje?

Fact or fiction? Fiction. Általánosságban elmondható, hogy nagyon nagy szakadék van az első és a másodéves QB-k között és ahogy tavaly Webbet, úgy idén Laulettát kell beépíteni a csapatba. Jelenleg gyakorlatilag behozhatatlan hátrányban van, de várjuk meg az előszezon mérkőzéseit, ott még könnyen változhat a helyzet. Egyelőre a korábbi California irányítóról sem tudunk sokat, legfeljebb jósolhatunk a képességeivel kapcsolatban. Az azonban szinte biztos, hogy nagyon nehéz lenne akkorát játszania Laulettának (vagy olyan gyengén játszania Webbnek), hogy a rookie-t öltöztessük be Manning mellett vasárnaponként.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu