A Bengals anyagi okok miatt elküldte a kezdő safetyjét

Tegnap bejelentették, hogy a Cincinnati Bengals elküldte strong safetyjét George Iloka-t. Az elküldés okát viszonylag hamar rövidre lehet zárni. A döntés pusztán anyagi okok miatt következett be, Iloka elküldésével több mint 5 millió dollár helyhez jutnak a fizetési sapkában.

A jelenleg 28 éves védő két éve ötéves, 30 millió dolláros szerződést kötött a csapatával amelynek értelmében 6.2 milliót foglal el idén, 6.6 millió dollárt pedig a következő két évben. A mostani elküldésével azonban csak 600 ezer dollár halott összeg mellett fel 5.6 millió dollárt szabadítottak fel az idei és 6 millió dollárt a következő két év fizetési sapkáiban.

Az anyagi okok ellenére azért meglepő volt a safety elküldése mert Marvin Lewis egyik alapemberének számított. Az utolsó 82 mérkőzésből 76 alkalommal tagja volt a kezdőcsapatnak, hatéves pályafutása alatt 343 tacklet, 9 interceptiont, 2 kierőszakolt fumblet szerzett és 32 passzt védekezett le.

Idén valahogyan elértéktelenedett a safety poszt, rajtuk spórolnak illetve nagyon nehezen sikerül csak csapatot találniuk. Még mindig a piacon van pl. Jairus Byrd, Eric Reid, Tyvon Branch, T.J. Ward is.

nfl.com, overthecap.com, Fotó: