Breaking: Aaron Donald a liga legjobban fizetett védője lett

Már nagyon hosszú ideje húzódott az ügy de végre pont került a végére. Bejelentették, hogy Aaron Donald megegyezett a Los Angeles Rams csapatával így mostantól a defensive tackle a liga legjobban fizetett védője. A jelentések szerint hatéves, 135 millió dolláros szerződést kötött amely 87 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

A Rams lehívta a korábbi elősőkörös játékos ötödik éves opcióját amely szerint 6.892 millió dollárt keres az idei szezonban. Ez az összeg messze elmaradt a mutatott teljesítményhez képet így a játékos holdout-ba kezdett és ma meg is lett az eredménye.

Korábban szó volt róla, hogy a posztja miatt elhúzódhat Donald hosszútávú szerződése. Mivel defensive tackle poszton szerepel ezért korábban azt számolgatták, hogy anyagilag érdemes folyamatosan franchise taget rakni rá mert azzal is 22 millió dollár alatt tartanák a fizetését.

A jelenleg 27 éves Donald-ot a 2014-es Draft első körének 13. helyén választotta ki a Rams. Mind a négy szezonjában bekerült a Pro Bowl keretbe és háromszor az All-Pro első csapatába is. 62 mérkőzésen lépett pályára az NFL-ben, 205 tacklet és 39 sacket szerzett. 2014-ben megválasztották az Év újonc védőjátékosának, tavaly pedig az Év védőjátékosa lett.

nfl.com, Fotó: twitter.com