Melós sikerrel indult a címvédés

dmeab41xcaa5tnr.jpg

Csúnya, hanyag, dekoncentrált, van mit még javítani, idény eleji forma, stb. bármelyik közhelyet választhatja az ember, ha a szezonnyitó Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons mérkőzés szeretné jellemezni.  A két egylet tavalyi rájátszás visszavágója nem igazán szerzett az amerikai focinak újabb rajongókat, de a Philly szurkolót ez nem igazán zavarja, hisz csapatuk 18-12-re behúzta a rangadót.

Elvesztegetett lehetőségek, kiszámítható, egyoldalú, borzasztóan sematikus támadójáték jellemezte az elmúlt évben a Falcons együttesét, és ez a kép nagyon úgy tűnik, hogy a 2018-as évadban is jellemző lesz Georgia büszkeségeire. A Sólymok szurkolóit két dolog aggasztotta az előszezonban: mennyire vékony a támadósor (főleg tackle fronton), illetve Steve Sarkasian támadókoordinátor kiherélt játékhívásai. A bajnok ellen főleg ez utóbbi akaszthatta ki a piros-fekete rajongókat, nem érdemtelenül, hisz hiába jutott el kedvenc csapatuk ötször(!) a Sasok 20 jardosán belülre (red zone), ebből mindössze egyszer(!) sikerült pontokat feltenni a táblára! Ebben komoly szerepe volt a hazaiak védelmének (mindössze 74 futott yardot engedélyeztek a vendégeknek), ám ha a kicsit jobban megnézzük a Falcons-játékhívásokat, akkor kijelenthető, hogy Sark becenévre hallgató OC sokat tett azért, hogy a Philadelphia győztesen hagyhatta el az eső áztatta gyepet.

dmdc2ueu8aa7zg2.jpg

Akinek ismerős volt a legutolsó Falcons-passzjáték, az nem véletlen, hisz Matt Ryan tavalyi szezonbeli utolsó megmozdulása pont ugyanez volt, igaz akkor jobbra dobta a lasztit.

Ám itt még nincs vége az Atlanta gondjainak. Julio Jones, a gárda elsőszámú receiverjének tíz elkapásból szerzett 169 yardja jól mutatja, mennyire ráépül a támadás, ami hosszútávon kiismerhetővé teszi a Falcons játékát.

Hogy ne csak a vendégeken köszörüljük a nyelvünket, az Eagles támadók sem tudták elkápráztatni a rajongókat. Nick Foles, a Super Bowl MVP-je, úgy játszott mint egy gyenge csere QB (16/34, 117jard, 1 INT). Sokan mondhatják, hogy a sérült Alshon Jeffrey nélkül nehéz dolga volt, ám az edzői stáb nem tett sokat, hogy az első számú elkapó hiányát enyhítse. A Clement-Ajayi-Sproles futó trojka ugyan összehozott 98 jardot, ám érthetetlen volt, hogy miért ragaszkodtak Doug Pedersonék annyira a munka megosztáshoz, amikor látszott, hogy Jay Ajayinak remekül megy a játék.

Elmondható tehát, hogy egyik gárda sem tehet ki csütörtöki teljesítményét a kirakatba. A vendégeknek meg kell találniuk azt az embert (vagy embereket) akik tehermentesítheti Jones-t (tippre a futók), míg a bajnoknál valamit csinálni kell Foles játékával, mert ha ez így megy tovább Carson Wentz visszatéréséig komoly szívinfarktus járvány fog kialakulni a testvéri szeretet városában.

Fotó: Twitter.com