A mágia vége, avagy nem csak Chris Conte kapott pofont

I. negyed: Amikor Ben Roethlisberger eladja a labdát, még minden úgy tűnik, folytatódhat a csoda. Ezt aztán tovább erősíti Cameron Brate TD-je. A válasz viszont nagyon gyorsan érkezik. Vance McDonald úgy takarítja el maga elől egy stiff arm-mal Chris Conte-t, mintha emberünk papírból lenne. Chris Boswell kihagyott extra pontjának hála itt még 7:6 arányban vezetünk.

II.negyed: Na itt aztán minden volt, amivel el lehet veszíteni egy meccset. Egy Steelers mezőnygóllal kezdődik, majd Chris Godwin labdavesztésével folytatódik. Ennek eredménye egy Antonio Brown TD a drive végén. Aztán Fitzpatrick is belekezd a labdaeladásokba. Három egymást követő drive, három egymást követő interception. Az első kettőt még nem bünteti ponttal a Steelers, de a harmadikat Bud Dupree egyenest a célterületre hordja. A két perces szünetet követően egy Bucs mezőnygólra újfent egy Steelers touchdown a válasz, a félidő előtt 10 másodperccel. 10:30 oda. Elúszott a meccs?

III.negyed: Mindkét csapattól egy nagyon hosszú drive. A Bucs mezőnygólra váltja, a Steelers field goal kísérlete viszont kimarad. 13:30.

IV. negyed: Itt aztán egy jó darabig a csapat és Fitzpatrick azt az arcát mutatja, amit az első két fordulóban megszoktunk tőlük. Mialatt a Steelers pontképtelen, Chris Godwin és Mike Evans valamint természetesen Ryan Fitzpatrick összedolgozásából két touchdown is születik. Három perccel a vége előtt tulajdonképpen még a győzelemért, vagy legalábbis az egyenlítésért támad a csapat. Fitzpatrick azonban három incomplete pass kíséretében eljátssza ezt az esélyt.

Nehéz mit mondani, mert két ellentétes félidőt láthattunk. Az első azonban annyira rosszra sikerült, hogy ebből már tényleg csoda lett volna kijönni. Todd Monken a mérkőzés előtt megmondta, hogy nem fog ő szarozni öt yardokkal. Csak a nagy játékok.

Ez persze önmagában láttuk, hogy nem rossz gondolat, s a hívásokban volt sok jó is, azonban sajna még mindig ott tartunk, hogy ehhez vagy egy Aaron Rodgers, vagy egy erős fal is szokott kelleni. Fitzpatrick három zsákolást és 13 ütést kellett, hogy kiálljon. Szóval térjünk FitzMagic-re! (mert nálunk Ryan az igazi) Tulajdonképpen róla tudtuk, hogy ilyen. Mint megmutatta, tud kiváló meccseket lehozni, de ha elkapja a hév (nem a szentendrei) akkor nagyobb szórása van, mint egy permetező helikopternek és futószalagon gyártja az interception-öket.

Mike Smith-ről mit is mondjak? Néha úgy érzem el kellene gondolkodnia a nyugdíjba vonuláson. Mert hát amint szembe jön egy valamirevaló irányító, szét vagyunk passzolva. Az első félidő végén már kezdtem is írni ezt a javaslatot egy neki címzett levélben, aztán hopp, a Steelers lenullázva a második félidőben. 

Aztán van még itt a következő megjegyzésem. Vita Vea sérült, Ronald Jones, Alex Cappa és Justin Watson nevezve sem lett a meccsre. Most akkor ez már megint milyen draft volt az idén? Rápihennek a következő szezonra? Ennyire csapnivalóak?

A Steelers kiváló csapat, nem szégyen kikapni tőlük. Főleg nem három ponttal úgy, hogy még a győzelemért is támadhattunk. Azonban mi Bucs szurkolók már kezdtük elhinni, hogy a bab is hús. Most azonban ezek a bárányfelhőkben, rózsaszín unicornisok között szálldogáló gondolataink kaptak egy büdös nagy pofont. Talán nagyobbat, mint amilyet Chris Conte kapott Vance McDonald-tól.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: gossipela.com