Pats újra Pats

sony-michel-3.jpg

Ha egy sportban a csoportelső a csoport utolsójával csap össze azt a meccset nem övezi valami nagy érdeklődés. Legtöbbször az NFL sem tér el ettől, ám amikor a sereghajtó a New England Patriots, akkor nagyon megváltozik a kép. A bostoniak, mint egy a Halálcsillag, úgy uralkodnak az AFC keleti négyesén, ezért is tűnt érdekesnek, hogy a csoport első Miami Dolphins látogatott a Gillette stadionba. Ám ahogy évek óta lenni szokott Tom Bradyékék hamar rendet vágtak.

 

Sorozatban elszenvedett két vereséggel a háta mögött fogadta a New England a Miamit az NFL negyedik körében. A hazai szurkolók és a sportsajtó nagy része is kíváncsian figyelte, hogy mi fog történni a csoportderbin. A New England szurkerek nem a két zakó, hanem inkább a mutatott játék miatt aggódtak kedvenceik miatt. A Pats ugyanis az elmúlt két találkozón (Jacksonvilleben, és Detroitban) elég vérszegény teljesítménnyel rukkolt elő. A szakírók arra voltak kíváncsiak, hogy ez a negatív széria csupán csak idény eleji forma, vagy pedig a dinasztia végnapjainak kezdete.

 

Bill bá' fiai az első negyedben folytatták a mélyrepülést, főleg a támadók voltak formán kívül (mindössze három pont jött össze, plusz Brady eladta a labdát), ezért a védőknek kellett komolyabban odatenniük magukat. A második tizenöt percben aztán feléledtek csipkerózsika álmukból Bradyék, és egy 35-ás rohanásba kezdte, ami alatt a Miami köpni-nyelni nem tudott (Tannehillt a hajrában Osweilerre cserélték, ami sokat elárul a Delfinekről).

 

 

A főszerepben ezúttal nem az irányító zseni állt, hanem a sokak által lesajnált, lelassúzott újonc futó, Sony Michel. A Georgia egyetemről érkező elsőéves  a sérült Rex Burkhead kiesésével kapta meg a lehetőséget, amit alaposan ki is használt, 25 futásából 112 jardot és egy TD-t szorgoskodott össze.

 

 

 

Michel mellett a másik running back James White-nak is remek napja volt. Az 51. Super Bowl hőse összesen 112 jarddal (44 földön, 68 levegőben) és két TD-vel (egy futott, egy elkapott) keserítette meg a floridai védelmet. A két futó mellett Tom Brady is korrekt meccset zárt. A két INT-je mellett azért kiosztott három TD-t. A roppant meggyőző, 38-7-es sikerrel a Pats újra 50 százalékos mutatóval áll (2-2), és az aggódó szurkolóknak jó hír, hogy az újra formába lendülő gárdába a csütörtöki Colts elleni meccsen az eltiltását letöltő Julian Edelman újra pályára léphet.

 

Ami az AFC keleti csoportjának többi csapatát illeti. A Jets remek szezonkezdés után sorozatban harmadszor is elvérzett. A new yorki zöld-fehérek ezúttal a Patset is elfenekelő Jaguars ellen szenvedtek 31-12-es vereséget, míg a harmadik kör legnagyobb meglepetését elérő Buffalo Bills nem tudta megismételni a Minnesotában mutatott remek játékát, és Green Bayben szenvedett egy roppant megalázó 22-0-as zakót. 

 

Így elmondható, hogy az AFC East októberre visszatért a rendes kerékvágásba. A New England győzött, a riválisok meg megalázó zakó futnak.