Marshawn Lynch-nek minimum egy hónapot ki kell hagynia

Az Oakland Raiders helyzete nem lett egyszerűbb ugyanis tegnap kiderült, hogy minimum egy hónapos kihagyással számolhat Marshawn Lynch. A kezdő running back a Seattle Seahawks elleni mérkőzésen szenvedett ágyéksérülést így nem lesz bevethető a következő mérkőzéseken.

A hét közepén kiderült, hogy ez nem csak egy rövid kihagyás lesz és egyes források azt sem tartják kizártnak, hogy sérültlistára kerül majd Lynch. Ez önmagában nem lenne meglepő mert a lista esetén egy játékos csatlakozhatna az aktív kerethez majd a felépülésekor visszatérhetne Lynch.

A szenvedő támadóegységben (a yardot termelő játékosok közül) Lynch a kevesek egyike aki az elvárt szinten tudott teljesíteni. 90 futásból 376 futott yardot szerzett ami 4.2 yardos átlagot jelent. Mellette 15 elkapásból 84 elkapott yardot szerzett.

A várakozások szerint Doug Martin fog előrelépni és neki kell majd helyettesíteni Lynch-t. Mellette valószínűleg Jalen Richard is több futást fog kapni de Őt idén főként a passzjátékban vették számításba ugyanis hat mérkőzésen mindössze 11 alkalommal nyomták a kezébe a labdát.

nfl.com, Fotó: nbcsports.com