Viszlát Mike

mm.jpg

Újabb forduló, és egy nyerhető meccs elbukása (27-24 a Seahakwstól). Nagyjából így lehetne leírni a Green Bay Packers 2018 szezonját. Wisconsin állam büszkeségei az eddig lejátszott rangadókon (Vikings, Rams, Pats) nyeretlenek maradtak, és e mellé a korábban verhető ellenfelek (Lions, Washington) ellen is buknak. Tizenegy forduló után kijelnthető, hogy a Packers szezonjának vége (a 4-5-1-es mérleg nem ad túl sok reményt), és így ki kell mondani, Mike McCarthy vezetőedzőnek mennie kell!

 

Senki nem gondolta, hogy ez lesz. Hogyan is hisz a Packersben játszik a bajnokság egyik legjobb irányítója, aki bármelyik elkapóból TD-gépet tud csinálni. Az oldalvonal mellett ott áll egy támadógéniusz, aki Sean Paytonhoz hasonlóan, képes a rábízott keretből valami ütőset összehozni. Ez egy verehetetlen páros kéne, hogy legyen, ám a duó valamiért az elmúlt két évben inkább tűnik elveszettnek.

 

Aaron Rodgers irányította Green Bay-i támadók 2018-ban mindössze kétszer tudtak 30 felett termelni (49ers, Miami), ami a mai modern, passzorinetált játékban nagyon kevés. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a védelem ötször kapott 30 vagy annál több pontot, akkor látható, hogy valami nagyon nem működik északon. Az eddig sem volt nagy talány, hogy a sárga-zöld D nem áll a helyzet magaslatán, ám amikor Clay Matthews-ék betliztek, mindig ott volt Rodgers és kihúzta a csapatot a slamasztikából. 2018-ban a cheat-kód már nem működik, sőt, úgytűnik mintha kiiktatták volna ezt a bugot az ellenfelek, és így eltűnt a Packers körüli aura.

 

ar.JPG

 

Aaron továbbra is sztár, tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ám a kvalitásához képest az egy Super Bowl részvétel (és siker) nagyon kevésnek tűnik. Ez pedig elsősorban nem a játékos hibája, hanem az edzői stábé, illetve a vezetőségé. A lassan 35 éves QB évek óta olyan csapattal van körülvéve, amelyik nem nagyon tud futni, a játékosok sérülékenyek, és a védelem nagyon kevés ellenfél támadását tudja megakadályozni.

 

Az emúlt évek szenvedést elégelte meg a klubot bírtokló Rt., és 2018 januárjában új GM-et nevezett ki a csapat élére. A 45 éves Brian Gutekunstnak az a legfotosabb feladata, hogy valahogy kimaximalizálja a sztár irányító hátralévő éveit. Ehhez egy modern gondlkodású, kreatív edzőistábra lesz szükség, amely követni tudja a Sean McVay, és Matt Nagy által elindított vonulatot.

 

A jelenlegi trénerek erre nagyon úgy néz ki nem képesek. Ennek elsőszámú bizonyítéka, hogy a Packers sorozatban másodszor is lemarad a play-offról, és még az sem elképzelhetetlen, hogy szégyenszemre utolsó lesz az évekne át uralt NFC északi négyesében. Erre legutóbb 2005-ben került sor, és mit ad isten, 2006-ban McCarthy lett az új vezetőedző. Bezárlulni látszik a kör.