Eljött Matthew Stafford eltradelésének ideje?

A Hálaadásnapi Chicago Bears elleni mérkőzésen nem volt jó napja a Detroit Lions irányítójának Matthew Stafford-nak. A legemlékezetesebb játéka az volt amikor pick 6-et dobott a Bears védőjének Eddie Jackson-nak így sokakban felmerült, hogy mikor meddig maradhat a csapat játékosa.

Stafford az utolsó két szezonjának mindegyikében 10 interceptiont dobott amit 5 fordulóval a vége előtt már most elért. A szerzett yardokban is kevesebbet termelt mint a korábbi években így felmerült, hogy a jövőben eltradelhetik a kezdőirányítóját.

A tavalyi szezonban aláírt ötéves, 135 millió dolláros szerződése azonban döntő faktor lesz ezügyben. A hosszabbítás 92 millió dollár garantált keresetet jelent így olyan egyszerűen nem tudnak kihátrálni a szerződésből. A magas cap számai alapján jövőre még biztosan a Lions játékosa lesz de 2020-ban megválhatnak tőle.

A kétéves periódus miatt nem véletlen, hogy most merült fel az egész. Példaként hozzák a Patrick Mahomes esetet aki újonc szezonjában Alex Smith tartaléka volt a Kansas City Chiefs csapatánál és idén MVP formában játszik. Persze ehhez egy ilyen képességű irányítót is ki kellene választani a jövő évi Drafton.

Persze a Lions vereségeit azért nem lehet egyértelműen Stafford-ra kenni ugyanis a védelem sem áll a helyzet magaslatán. Elég sok poszton meg lehetne erősíteni ezt a csapatot mielőtt megválnának a franchise irányítótól.

clutchpoints.com, Fotó: twitter.com