Egy pancserrel kevesebb

packers.jpgRögtön kezdhetném azzal, hogy elnézést kérek a Packers-fanoktól, amiért imádott csapatukat átkereszteltem Green Bay Pancsersz-re. De nem fogok bocsánatot kérni! Joggal merülhet fel a kérdés, hogy ugyan, miért is pancserek a Zöld Parton? Nos, azért, mert nem négy fordulóval az alapszakasz vége előtt kellett volna edzőváltásra adni a fejét a mélyen tisztelt vezetőségnek!

 

Késő, késő, és megint csak késő. Miért most? Miért nem szezon végén? Sőt, miért nem sokkal korábban? A fanok tudták, remélték, mondhatni már-már könyörögtek azért, hogy bekövetkezzen ez. De miért most? Ciki a vezetőségnek, hogy a Pancserek hazai pályán három ponttal, 20-17-re kikaptak a szárnyszegett Cardinals-tól, noha a mérkőzés előtt még 13,5 ponttal esélyesebb voltak? Jó igen, azért ez valóban vérlázító, de azért nem a világ vége, pláne, ha megnézzük a gárda idei produkcióit.

 

A Green Bayt korábban is sokszor érte az a vád, hogy kiismerhető a játéka, hogy Mike McCarthy vezette edzői stáb nem képes megújulni, váratlan megoldásokkal előrukkolni. Ez egy dolog, de szerintem már Aaron Rodgers kelléktára sem a régi, és most nem arra gondolok, hogy a klasszis elfelejtett volna focizni, sokkal inkább arra, hogy a megszokott hidegvérű irányítózseni átvedlett egy hisztis primadonnává. Oké értem, nem jöttek az eredmények, a csapat többre lenne hivatott, gyanítom össze is szólalkozott az immár ex-trénerrel, de nem ilyenkor kellene példaképként viselkedni? Persze, sz*r dolog kikapni a 35. születésnapodon, vagy éppen kikerülni az ünnepelt sztárok közül, de ez a liga már csak ilyen.

 

Rodgerst szerintem ott veszítettük el, amikor a Bills elleni találkozót követő sajtós kifakadását a vezetőség nem vette komolyan. Mert ugyebár tőle nem szoktuk meg, hogy csak úgy kiborul. Ha ez nem volt jel kedves klubvezetők… Vagy az, hogy egy játékos önhatalmúlag ellenszegül az edzői utasításnak – Ty Montgomery.  Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy a futó hülyesége előtt már elveszítette az öltözőt Mike bácsi… Akit három órával az Arizona elleni kudarc után menesztettek. A helyét az eddigi offensive koordinátor, Joe Philbin veszi át – persze csak ideiglenes jelleggel.

 

Hogy miért most lépték meg ezt a pancser klubvezetők? Vélhetően azért, mert nem akarták, hogy a folytatásban egy hitehagyott gárda szaladjon ki a pályára. Vagy már ők is érezték, hogy ha nem cselekszenek, ők maguk is a célkereszt közepébe kerülnek. Hogy jó döntés volt-e most edzőt váltani? Ez majd a hétvégén kiderül. A szurkolók mindenesetre boldogok ettől a lépéstől, attól viszont már kevésbé, hogy kedvenceik sorozatban másodszor maradnak le a playoffról. Szóval a történetünk legnagyobb tanulsága az, hogy Green Bayben is a fejétől bűzlött a sajt.

 

El Fary